Gün Gün İnşaat - Montaj İşleri - Toparlama

Gün gün inşaat yazı dizisinin sonuna yaklaşırken, bu makalede her birine ayrı başlık açmaya gerek duymadığım merdiven korkuluğu montajından, kombi...

Gün Gün İnşaat - Montaj İşleri - Toparlama

Gün gün inşaat yazı dizisinin sonuna yaklaşırken, bu makalede her birine ayrı başlık açmaya gerek duymadığım merdiven korkuluğu montajından, kombi dolaplarından, bina girişine yapılan süslemelerden ve buna benzer işlerden bahsedeceğim. Yazı dizisinin tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz: Bir binanın yapım aşamaları

Yazıya başlamadan önce belirtmek isterim ki; tesisat işleri ile alakalı montaj işlerini Tesisat İşleri başlığında yazdım.

Merdiven korkuluğu - Montaj işleri

Merdivenlerimin döner merdiven olmasından dolayı çok sevdiğim dikdörtgen kesitli bronz merdiven korkuluklarını uygulayamadık. Bunun yerine yuvarlak kesitli bronz renkli merdiven korkuluklarını imalatını yaptık. Merdiven korkuluklarının yüksekliklerini 1.10 metre olarak belirledik ve imalatımızı bu şekilde yaptık.
Merdiven Korkuluğu Montaj İşleri

Merdiven korkuluğu maliyeti

Merdiven korkuluğu için malzeme ve işçilik dair 165 TL / metre üzerinden anlaştık. Hakediş yaparken ölçü için küpeşteyi ölçtük ve toplamda 4.550 TL ücret ödedim.

Kombi dolabı - Montaj işleri

Kaliteli bir hazır kombi dolabını yapı malzemecilerinde ve internette bulamadım. İnternette var olan kombi dolapları da çok kalitesiz görünüyordu. Bu nedenle kombi dolaplarını kendim yaptırmaya karar verdim. Betonarme kalıp malzemesi olarak da kullanılan PVC plakalardan 10 adet 18mm kalınlığında satın aldım ve KDV dahil 3.500 TL malzemeye para ödedim. (8 adet kombi açık balkonda)

Marangoza da dolapların işçiliği ve montajı için dolap başına 150 TL ücret ödedim. Böylece bir adet kombi dolabının bana maliyeti 587,50 TL oldu.

Bina girişine yapılan harcamalar, süslemeler, duvar kağıtları vb.

Bina girişinde mermer kaplamanın üstünde kalan duvara ve tavana duvar kağıdı yaptım. Alçıpan ışık bandı imalatı yaptım ve içine led koydum. Bu alçıpan ışık bandının etrafını çerçeve oluşturacak şekilde de ahşap çerçeve imalatı yaptım. Bina girişindeki;
Bina girişine yapılan harcamalar, süslemeler, duvar kağıtları vb.
  • Duvar kağıdı imalatı: 34,32 m² iş için KDV dahil 2.000 TL ödedim. Metrekaresi 40 TL olan kağıt seçmiş olsam da işin metrekaresi neredeyse 60 TL'ye geldi. Uygulamayı yapan firma işin yapıldığı yüzey alanını değil, o işte kullanılan malzemeyi top bazında ücretlendirdiği için bu fiyat kargaşası ortaya çıktı. Ancak bu konuda uygulamayı yapan firma haklı. Küçük metrajlı işlerde zayi olan malzemeyi başka bir işte kullanma şansı olmadığı için top başına ücretlendirme yapılması normal.
  • Ahşap çerçevelerinin metresini 28 TL/metreden satın aldım. Montaj için ödediğim bedel ise 500 TL oldu. Böylece bina girişi için yaptığım ahşap süslemenin maliyeti 1.340 TL oldu.
  • Bina girişindeki ahşap süsleme ve yine bina girişindeki duvar kağıdı işlerinin toplam maliyeti ise 3.340 TL oldu.
Binanın kapı girişine alüminyum kompozitten dış cephedeki sütunların aynısını yaptırdım. Ayrıca doğalgaz vanasının olduğu bölümü de kompozit ile kaplattım ve erişim için kapak koydum.

Binanın parsel sınırından binanın giriş kapısına kadar olan bölüme de 34 m² kilit taşı döşedim. Bu iş için 400 TL işçilik ödedim. Malzeme içinse nakliye ve KDV dahil 1.616 TL ödedim. Ayrıca kilit taşı imalatı için 5 ton kum kullandım. Bunun da bedeli yaklaşık olarak 200 TL oldu. Toplam giderim 2.216 TL oldu.

Böylece 1 metrekare kilit taşı döşemesi maliyeti her şey dahil 65 TL/m² oldu. Metrajım küçük olduğu için birim maliyetim bir tık yüksek çıktı. Daha büyük metrajlı işlerde bu birim maliyet düşecektir.

Odaların tavanlarına duvar kağıdı uygulaması

Binadaki tüm odaların tavanlarında duvar kağıdı uygulaması yaptım. Bu metrajlı bir iş olduğu için metrekaresini firma ile anlaştığımız tutar olan 20 TL/m² (KDV dahil) üzerinden ödedim.

Kapı numaraları ve firma tabelası

Dairelerin çelik kapılarına takmak üzere kapı numaralarının tanesini KDV dahil 8,85 TL'den satın aldım. Kapı numaralarının dıştan dışa ölçülerini 11.5cm x 7cm olarak belirledim.
çelik kapı numarası fiyatları ve ölçüleri

Ankastreler

Her daireye ankastre ocak ve davlumbaz taktım. Bu ikisini set olarak KDV dahil 658 TL'ye satın aldım. Ankastrelerde hem servis avantajından dolayı, hem yerli malı olmasından dolayı hem de fiyat/performans ürünü olmasından dolayı Kumtel markasını tercih ettim.

Bina temizliği

Binadaki tüm imalatlar bittikten sonra profesyonel bir temizlik şirketi ile anlaştım ve tüm binayı 3.000 TL ücret karşılığında temizlettim.

Yazı dizisinin tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz: Bir binanın yapım aşamaları
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın