24 Evler Projesi Özel Konut İnşaatı

24 evler projesi özel konut inşaatı

24 Evler Apartmanı Projesi

24 Evler Özel Konut Projesi için yapılan onlarca mimari tasarımın ardından, bu projede karar kılındı. Teraslarda yer kaybı yaşamamak için ve terasları kapatırken zorluk çekmemek için alüminyum kuleleri teras katına çıkarmadık. Ve renk seçiminde yoğunluğu antrasit rengi olarak belirledik. Bunların dışında ise tasarıma büyük ölçüde sadık kaldık. Dış cephenin tamamı alüminyum kaplama olan bu projede 16 adet daire ve 2 adet dükkan yer almaktadır.
render, kütahya mimari tasarım
24 Evler Özel Konut Projesi için yapılan ilk render çalışması üstte yer almaktadır.
kütahya örnek daire
İki ayrı bloktan oluşan 24 Evler Özel Konut projesi İnşaatı toplamda 3730 ² inşaat alanına sahiptir.
örnek daire
Tasarımda kullanılan bütün ürünler büyük bir titizlikle seçilmiştir. Kullanılan her ürün üst segment kalitededir.
kütahya şık seramik uygulaması
Seramiğinden mutfak dolabına kadar büyük bir tasarım harikası olan 24 Evler Projesi, 2017 yılında ev sahiplerine teslim edilmiştir.
örnek mutfak tasarımı ve uygulaması

24 evler projesi örnek daire fotoğrafları
2 bloktan oluşan yapının bodrum katı otopark olarak kullanılmaktadır.
kütahya örnek dubleks daire
İki bloktan oluşan bu yapıda toplam 17 adet taşıyıcı betonarme perde yer almaktadır. İki ayrı diyafram ile statik projesi hazırlanan yapıdaki bu betonarme perdeler birbirine simetrik olacak şekilde dizayn edilmiştir. Ve birinci periyotta burulma çıkmasının önüne geçilmiştir. Statik projesinden mimari projesine kadar tasarım harikası olan 24 Evler Özel Konut Projesi 2017 yılında teslim edilmiştir.
tuğlacı, kalıpçı, şantiye şefi, mühendis
Binanın kaba inşaatında sona yaklaştığımız zamanlardan bir kare. Soldan sağa doğru; Ben, Kalıpçı Mehmet Usta, Şantiye Şefimiz Zeki Abi, Kalıpçı Erkan Usta ve Tuğlacı Şaban Usta. Tarih: 29 Temmuz 2016
temel betonu, radye beton, radye temel, kütahya radye temel
24 Evler projesinin temel betonu atılırken çekilmiş bir fotoğraf.
24 evler projesi


Temel kalınlığı 85 cm. Çift blok, 2 ayrı diyafram olarak inşa edilen bina, bodrum katta ve zemin katta parselin tamamına yapılaşma izni verildiği için, bu iki katta 4 diyafram olarak inşa edilmiştir. Ancak bu 4 diyaframın temeli bütündür. Yani üst yapı ayrı çalışırken temeli bütün çalışan bir yapı olarak tasarlanmıştır. Herhangi bir soğuk derz sorunuyla karşılaşmamak için çift pompa ile betonumuzu döktük. (Tarih: 10 Mart 2016)
10 Mart 2016'da çekilen, yukarıda, temel betonu dökerken gördüğünüz fotoğrafın sağında bir inşaatın daha inşa edildiğini göreceksiniz. Biz temeli dökerken onlar beşinci döşemenin kalıbını kuruyorlardı. Çift kalıp ile ilerledik ve hiçbir kalıbı erken sökmeden, kaba inşaatı o firma ile aynı anda tamamladık.

Çiroz yerleşimi detayı

çiroz uygulaması, sık çiroz, etriye, kolon donatıları
Bütün projelerimizde çiroz yerleşimini bu şekilde uyguladık. Etriyeyi saran ve kolonun; her ana donatısıyla, her etriyesinin kesişim noktasına bir adet çiroz gelecek şekilde uygulamamızı yaptık. Biz bu "sık çiroz" uygulamasını 2014'ten beri uygularken, deprem yönetmeliği bunun gerekliliğini çok geç fark etti ve 2018 yılında bunu zorunluluk haline getirdi. 2018 Deprem yönetmeliğine kadar çirozlar her kesişim noktasına değil de, birer atlayarak kesişim noktalarını sarıyordu
pilyesiz döşeme, çift ızgara döşeme, avrupada betonarme döşeme sistemi 
İnşaat aşamasında çekilmiş kat döşemelerinden birinin fotoğrafı. Bu projemizde döşemelerde pilye kullanmak yerine, aynı radye temel döşer gibi, alt ve üst ızgara şeklinde donatılarımızı yerleştirdik. Aralarına sehpa koyarak yaptığımız bu uygulama sayesinde, pilyeli döşemelerde sık karşılaşılan hataları da önlemiş olduk. Kütahya inşaat sektörü açısından yenilikçi bir tasarım olan bu proje, müşterilerden de tam not aldı ve satışları daha temel atamadan tamamlandı. Kütahya satılık daireler açısından balon haline gelmiş olsa da; müşteriler seçimlerini kaliteden ve sağlamlıktan yana kullanmaya devam etmişti.
Bu yazı da ilginizi çekebilir: Ev satın alacağım, nelere dikkat etmeliyim?
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

1 yorum

  1. 19 Ağustos, 2019 02:50
    Öncelikle çiroz uygulamasında deprem yönetmeliğine bile yön veren akademik çalışmanız için tebrik ederim. Rahmetli duayen Profesör Ahmet Topçu da bu konu üzerinde çok fazla dururdu. Zaten diğer türlü çiroz kullanımının pek faydası yok. Sadece kolon filizlerinin belli bir mesafede durmasında yardımcı oluyordu. Şimdiki sistemde çirozlara oldukça fazla görev yüklenmiş oldu. En azından çiroz kullanmanın bir anlamı oluştu. Ayrıca projenizde 17 adet perdeden söz etmişsiniz. Projenin kalıp planını da makalenize eklerseniz biz de detaylıca inceleme fırsatı bulmuş oluruz.