2020 Yılı Benim İçin Nasıl Geçti?

2020 yılını geride bıraktık. Birçok insanın ömründeki en ilginç yıl olan 2020 yılı, birçok kötü olayı tatmamıza neden olsa da, iyi şeyler de yok d...

2020 Yılı Benim İçin Nasıl Geçti?

 2020 yılını geride bıraktık. Birçok insanın ömründeki en ilginç yıl olan 2020 yılı, birçok kötü olayı tatmamıza neden olsa da, iyi şeyler de yok değildi. Bu yazıyı yazarken hem biraz kendi içimde yıl değerlendirmesi yapmak istiyorum hem de yeni yıl için hedef listemi şekillendirmek istiyorum.

Teknoloji

Blog

Hayatımda büyük bir yeri olan kişisel blogum; emirhanaydin.com.tr adresi 2020 yılında;
  • Tam 105.000 farklı kişi tarafından ziyaret edildi. 
  • Kullanıcılar tarafından toplamda 132.000 kez siteye giriş yapıldı.
  • Siteye giren kullanıcılar ortalama olarak 1 dakika 36 saniye sitede vakit geçirdi.
  • Siteyi ziyaret eden kullanıcıların büyük çoğunluğu, erişimi Türkiye'den sağlarken ikinci sırayı Amerika Birleşik Devletleri aldı. Almanya ise en çok ziyaret eden ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.
  • 2202 kişi, 1 Kasım 2020 tarihinde siteye giriş yaptı ve bu sayı blogumun bir günde aldığı en yüksek ziyaretçi sayısı.
  • Evlerinde oluşan çatlaklar nedeniyle bana mail atarak soru soran, danışan dörtyüzü aşkın kişi oldu. Danışanlara yardımcı olmaya ve onları doğru bir şekilde yönlendirmeye çalıştım. Ancak bu yıl depremlerin yılı olduğu için o kadar çok sayıda mail vardı ki, çoğu maile bakamadım bile.
2021 yılında ise yıllık ziyaretçi sayımı 180.000 dolaylarına taşımak istiyorum. Tabi bunun için çok daha fazla çalışmam gerekecek. 

Bu yıl, youtube videoları ile de blogumu desteklemek ve aktif bir şekilde videolu içerik üretmek istiyorum.

Mobil Oyunlar

Geçen sene Google Play'de yayına aldığım Dozer Vinç Simülatörü oyunum 2020 yılında;
  • 52.000 indirme sayısına ulaştı.
  • Oyunu oynayan kullanıcılardan 3,9 ortalama puan aldı. Hiç fena değil!
  • Kullanıcıların %23,5'i oyunu Türkiye'den indirdi. Türkiye'yi %9,6 ile Rusya, %7,6 ile Hindistan takip etti.
2021 yılında ise bu oyunu AppStore'da yayımlamak istiyorum. Ayrıca 2021 yılında yayımlamak istediğim birkaç oyun projem daha var.

İnşaat

2020 yılında ZA İş Merkezi projesini "hemen hemen" tamamladım. 
  • Bu projenin tüm inşaat aşamalarını gün gün anlattım. Böylece bir inşaatın yapım aşamalarını bu denli detaylarıyla anlatan ilk sayfa oldum, en azından ben öyle zannediyorum. Bu yazı dizisi 2020 yılında 36.000 kez okundu.
2020 yılı için hedef listemde yer alan Filiz Apartmanı projesi için ise güzel gelişmeler yaşadım. 3 yıl süren mahkemelerin ardından binanın yıkımını gerçekleştirdim ve yapı ruhsatını elime aldım.

Ayrıca 2020 yılının son demleri bir güzel gelişmeye daha vesile oldu ve yaklaşık 400 m²'lik bir arsa satın aldım. Bu arsa şehir merkezinde ve Kütahya inşaat sektörünün tam kalbinde.

Eğitim - Kültür

2020 yılı eğitim - kültür hedeflerim açısından biraz zayıf kalsa da yine de güzel gelişmeler yaşandı.
  • Rusçamı ve İngilizcemi geliştirdim. Cambly'de yeni abonelik aldım. Memrise ve Duolingo aboneliklerimi yeniledim. İngilizce içerikli, gayrimenkul yatırımı yapmayı hedefleyen turistlere yönelik bir blog oluşturdum.
  • Yeni kitaplar okudum. Hedeflediğim sayfa sayısının çok altında kalsam da, okuduğum kitaplardan inanılmaz keyif aldım.
  • Geneli inşaat sektörüyle alakalı 63 makale yayımladım ve bu makaleler 90.000 görüntüleme aldı.
  • Spotify'a göre yine en çok Duman grubunu dinledim. Ezhel ikinci, Gazapizm üçüncü ve Şebnem Ferah ise dördüncü sırada yer aldı.
  • Pek çok dizi izledim. Netflix'e girip izleme etkinliğime göz attığımda ne kadar çok dizi izlediğimi fark ettim. E biraz da pandeminin etkilerindendi bu.
Ayrıca 2020 yılında ailemle daha çok vakit geçirdim. Annemin muhasebe alanındaki yeni başarılarına şahit olurken babamın da eşsiz tecrübelerinden yararlanma fırsatı buldum.

Umuyorum 2021 yılı, bu listeden çok daha fazlasını bana sunar. Ülkem ve milletim için güzel bir yıl diliyorum.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın