Şubat Ayında Hazır Beton Fiyatları Kaç TL Oldu?
İnşaat sektörünün en önemli kalemi olan hazır beton fiyatları son bir yılda korkunç oranlarda yükseldi. Bu da 2023 yılı kaba inşaat maliyetlerine y...
İnşaat sektörünün en önemli kalemi olan hazır beton fiyatları son bir yılda korkunç oranlarda yükseldi. Bu da 2023 yılı kaba inşaat maliyetlerine yansıdı. Gelin hep birlikte ortalama hazır beton fiyatlarına bir göz atalım.
Fiyatlara geçmeden önce; her ay (hatta her zam haberi geldiğinde) güncellediğim web sitemi sık kullanılanlar sayfasına ekleyerek güncel kaba inşaat maliyetlerinden, güncel inşaat maliyetlerinden anında haberdar olabilirsiniz. Bunu bi' düşünün :)
Şubat Ayında Hazır Beton Fiyatları Kaç TL Oldu?
2023 Yılı Şubat Ayı hazır beton fiyatları pek çok faktöre bağlıdır. Şehir, hazır beton santraline olan uzaklık, alınacak hazır betonun sınıfı, hazır beton konusunda o bölgedeki rekabet durumu, ödeme koşulları, işin büyüklüğü bu faktörlerin başında gelir.
Son güncelleme 01 Şubat 2023
Ancak kafanızda fikir oluşması açısından yaklaşık değerler yazmak gerekirse hazır beton fiyatlarının ortalaması ülke genelinde şu şekildedir;
- Grobeton fiyatı: 1270TL / m³
- C25 beton fiyatı: 1400 TL / m³
- C30 beton fiyatı: 1460 TL / m³
- C35 beton fiyatı: 1575 TL / m³
- C40 beton fiyatı: 1700 TL / m³
- Brüt beton için fiyat farkı: 160 TL / m³
Siz de bulunduğunuz şehirdeki güncel beton fiyatlarını yorum olarak yazıp bu içeriğe katkı sağlayabilirsiniz.
Hazır beton dökerken nelere dikkat edilmeli?
Hazır betonun avantajları nelerdir?
Hazır betonun, elle hazırlanan betona göre birtakım avantajları vardır. Bunları şu şekilde özetleyebiliriz:- Kaliteli beton üretimine olanak tanır.
- Standartlara uygun beton üretimine olanak tanır.
- İşçilikten tasarruf sağlar.
- Hızlı çalışma imkanı sağlar.
- Pratiktir.
- Pompa ile erişilmesi güç yerlere beton eriştirme imkanı olur.
- Kontrol altında üretilir.
- Taşınması ve yerleştirilmesi kolaydır.
- Çevre kirliliği azalır.
- Homojen yapı elde edilir.
Hazır beton siparişi için metreküp hesabı nasıl yapılır?
Pratik beton metrajı nasıl çıkarılır adlı yazıyı okumak için hemen tıklayın: Beton metrajı pratik yöntem
Hazır beton siparişi verirken doğru metrajı çıkarmak oldukça önemlidir. Metreküp hesabını eksik yapmanız, daha sonrasında ilave beton söylemenizi gerektirecektir ve bu durum da hazır beton firmasının iş programında aksamaya neden olacaktır.
Hazır beton siparişi verirken metreküp hesabını olması gerekenden fazla bulursanız bu durum da betonun çöpe gitmesine neden olabilir. Bu da ağır bir maddi yük oluşturacaktır.
Hazır beton siparişi verirken metreküp hesabı şu şekilde yapılır: EN x BOY x YÜKSEKLİK
Örneğin dökeceğiniz bir radye temel için; radye temelin enini, boyunu ve yüksekliğini (radye temelin derinliğini) çarparsanız ihtiyacınız olan hazır beton miktarını tespit etmiş olursunuz.
Örneğin dökeceğiniz bir grobeton için eniniz 15 metre, boyunuz 25 metre ve yüksekliğiniz de 10 cm ise;
15 metre x 25 metre x 0,10 metre = 37,50 metreküp hazır betona ihtiyacınız olacaktır.
İpucu: Hazır beton siparişi verirken yarım metreküp veya bir metreküp fazla sipariş verin. Çünkü pompanın kazanında kalan betondan dolayı evdeki hesap şantiyeye uymayacaktır.
Trajik bir anı
Yakın arkadaşım Özkan Bey, ilk meslek yıllarında büyük bir şantiyede şantiye şefiydi. Hem sorumluluk alıyordu hem de kendini geliştiriyordu. Gece geç saatlere kadar da beton döküyordu.
Yine bir gece beton siparişi verirken, autocad üzerinden ölçüyü alıp siparişi vermiş. Ancak ne yazık ki proje ölçeksizmiş. Hazır beton santrali de tüm mikserleri doldurup, art arda şantiyeye gönderince iade etmesi veya santrali durdurması da söz konusu olmamış. E o saatte betonu yönlendirebileceği başka bir şantiye de yok. Sözün kısası, gerekenden tam iki kat fazla gelmiş ve betonun fazlası çöp olmuş.
Görüşmeye katılın