Hazır Beton Siparişi Nasıl Verilir?

Hazır Beton Siparişi Nasıl Verilir? Herkesin işin doğrusunu bildiği ama kimsenin doğrusunu söylemediği bir konudur hazır beton siparişi. İnternette bu konuyla ilgili neler yazılmış diye aratırsanız hazır beton siparişi için kullanılan bir form örneği görürsünüz...
Hazır Beton Siparişi Nasıl Verilir? Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu yazıda "hazır beton siparişi nasıl verilir?" ve "hazır beton siparişi verirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?" soruları yanıt bulacak.

Hazır Beton Nedir?

Hazır beton, beton santralinde bilgisayar destekli sistemler ile üretilen, şantiye alanına mikserler ile teslim edilen taze betona denir. Hazır beton, her türlü inşaatta kullanılan; ekonomik, pratik ve güvenli bir beton teknolojisidir.

Santralde, bilgisayarlar yardımı ile malzemelerin miktarlarının hazırlanması sayesinde beton dayanımının standartlaşması, homojen bir yapının elde edilmesi ve dayanım için en optimum reçetenin tespit edilmesi; hazır beton teknolojisinin hem güvenli, hem ekonomik hem de pratik bir teknoloji olduğunu gösterir.

Hazır Beton Siparişi Nasıl Verilir?

Herkesin işin doğrusunu bildiği ama kimsenin doğrusunu söylemediği bir konudur hazır beton siparişi. İnternette bu konuyla ilgili neler yazılmış diye aratırsanız hazır beton siparişi için kullanılan bir form örneği görürsünüz.
hazır beton sipariş formu

Bu formu her gördüğümde tebessüm ediyorum. Çünkü firmam; krizden öncesine kadar yılda en az 15.000 m³ beton döken bir firma. Üstelik farklı şehirlerde ve farklı ilçelerde. Farklı farklı hazır beton firmaları ile çalışma şansımız oldu. Bu beton firmalarının bir kısmı yerel, bir kısmı ulusal firmalardı. Ve biz bir kez bile bu formu doldurmadık. Hayatım boyunca da dolduran tek bir kişiyi görmedim. Bu formu kim kullanıyor, hiçbir fikrim yok.

Bu demek değildir ki bu form hiçbir zaman kullanılmayacak. Eğer risk faktörü taşıyan bir durumdaysanız, hazır beton firmasının sıkıntılı olduğunu düşünüyorsanız veya çok özel bir beton döküyorsanız, çevresel faktörler olağan dışıysa, siparişinizi yazılı olarak kayıt altına almakta fayda olacaktır tabi ki.

Ancak normal şartlar altında gümbür gümbür beton dökülen şantiyelerde bu tarz formalitelerle kimse vakit kaybetmek istemez. Yine de eğer özel bir zeminde, özel bir imalat için, özel bir beton döküyorsanız siparişinizi yazılı olarak kayıt altına almak mantıklı olabilir.

Peki hazır beton siparişi nasıl verilir?

Ülkemizde dökülen betonların %99'u için konuşacak olursam; bu tarz formalitelere gerek olmadığını söyleyebilirim. 
Hazır beton firmasının santralini ararsınız:
  • Siparişinizin beton sınıfını, 
  • Pompaya ihtiyacınızın olup olmadığını, 
  • Hazır betonun kıvamını,
  • Özel bir katkı isteyip istemediğini belirtirsiniz. 
  • Beton dökeceğiniz günü ve saati belirtirsiniz.
Hepsi bu!
hazır beton siparişi
Üstteki fotoğrafta da göreceğiniz üzere, telefonla hazır beton siparişi verdiğimde beton firması kendi sisteminde bir kayıt oluşturur ve sistemden müşteriye otomatik olarak kısa mesaj gider. Tabi her hazır beton firmasının yoğurt yiyişi farklı. Ancak artık sistem buna dönmektedir.
Bu yazı da ilginizi çekebilir: Beton metrajı nasıl çıkarılır? Pratik Yöntem!
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın