İnşaat Mühendisi Danışmanlık Ücretleri - 2022

...online danışmanlık taleplerinde bulunuyor. Sonuç olarak İMO tarafından bugüne kadar belirlenemeyen inşaat mühendisi danışmanlık ücretlerini biz...

İnşaat Mühendisi Danışmanlık Ücretleri
 Merhaba, bildiğiniz gibi 2019 yılında başlayan emirhanaydin.com.tr serüvenim 2021 yılında inşaat içerikli youtube kanalımı da aktif hale getirmemle birlikte benim için hobi olmaktan çıktı ve iş haline geldi.

Türk inşaat mühendislerinin türkçe kaynaklarla bilgiye ulaşmasını sağlamak üzere çıktığım bu yolda, birçok mühendise, mimara, teknikere ve diğer profesyonellere rehber oldum. Sadece inşaat sektöründekilere değil, Elazığ ve İzmir depremlerinin ardından birçok vatandaşımıza da elimden geldiğince destek oldum.

Tabi deprem kuşağı olan ülkemizde insanlarımızın da en büyük korkusu "binalarımız". Dolayısıyla bana gönderilen maillerin de çoğu bu konu hakkında. "Evimde çatlaklar var", "yeni binada neden çatlak olur", "yapılarda oluşan çatlaklar hakkında sık sorulan sorular" gibi pek çok makalemde, bahsettiğim konular hakkında binlerce mail / soru aldım. 

Bir doktora ücretsiz bir şekilde muayene olamazsınız. Bir avukattan ücretsiz bir şekilde danışmanlık alamazsınız. Ancak İMO (inşaat mühendisleri odası) tarafından fiyat tespiti yapılmadığı için inşaat mühendisleri danışmanlık konusunda nasıl bir ücret talep edeceğini tespit edemiyor. Üstelik de çağımız online olarak bilgiye ulaşmanın oldukça kolay olduğu bir çağ. Ve bu çağda vatandaşımız, inşaat mühendislerinden sürekli olarak online danışmanlık taleplerinde bulunuyor.

Sonuç olarak İMO tarafından bugüne kadar belirlenemeyen inşaat mühendisi danışmanlık ücretlerini 21 inşaat mühendisi arkadaşımızla beraber tespit ettik. Buna göre inşaat mühendisi danışmanlık ücretleri şu şekilde olacak:

İnşaat Mühendisi Danışmanlık Ücretleri - 2022 (En az bedel)

1. Grup Danışmanlık - 1.500 TL + KDV

60 dakikadan fazla zaman almayan danışmanlık konuları; malzeme bilgisi, pratik bilgiler, mesleki ip uçları, uygulama yöntemi bilgisi, birim metrekare üzerinden yaklaşık olarak fiyat tespiti yapılan işler gibi konular birinci grup danışmanlık tarifesiyle fiyatlandırılır.

2. Grup Danışmanlık - 2.000 TL + KDV

120 dakikadan fazla zaman almayan danışmanlık konuları; yapılarda oluşan çatlaklarla ilgili sözlü danışmanlık, resmi kurumlara yönlendirme ve yol haritasını tarif etme, yönetmelikler hakkında bilgilendirmeler, basit metraj ve maliyet çıkarılması işleri gibi konular ikinci grup danışmanlık tarifesiyle fiyatlandırılır.

3. Grup Danışmanlık - Saatlik ücretlendirme

Çağrı üzerine mühendisin, danışanın yanına gitmesi ve burada sözlü danışmanlık vermesi üçüncü grup danışmanlık tarifesiyle fiyatlandırılır. Üçüncü grupta yol için harcanan süre, iş süresine ilave edilir ve buna göre fiyatlandırma yapılır. Bu tarifeye göre;
  • İlk bir saate kadar 1.500 TL + KDV
  • Takip eden her saat için: 500 TL + KDV

4. Grup Danışmanlık - Mühendis tespit eder

İlk üç danışmanlık grubuna girmeyen danışmanlık konularında mühendis, tespiti doğrultusunda fiyatını belirler.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın