Kütahya Mecidiye Mahallesi İnşaat Projesi

Kütahya Mecidiye KO-ZA Evleri

mecidiye, kütahya inşaat, kütahya mecidiye
Kütahya Mecidiye Mahallesi İnşaat Projesinin ilk render çalışması. Uygulama esnasında renklerde ve desenlerde farklı tercihler yapılsa da bu çalışma yol gösterici oldu.
konum, adliye, maltepe parkı

Mecidiye Projesinin uygulama alanı

Mecidiye projesi Eski Hükümet Konağı'na (Adliye Sarayı) 2 dakika yürüyüş mesafesindedir. Cızı Sokak'ta yer alan KO-ZA Evleri, Maltepe Parkı'na da (Ahmet Yakupoğlu Parkı) sadece 2 dakika yürüyüş mesafesindedir.
za yapı, ko-za yapı, kütahya satılık daireler
Karlar henüz kalkmamışken çekilen bir fotoğraf. İnşaat süreci sona yaklaşıyor.
osmanlı mimarisi, germiyan mimarisi, modern odunpazarı evleri
Mecidiye Projesi 2 ayrı bloktan ve toplamda 14 daireden oluşan bir konut projesi.

Toplam inşaat alanı 2000 m² olan proje 2017 yılında daire sahiplerine teslim edildi. Mecidiye Mahallesi'nin en gözde apartmanları olan KO-ZA Evlerinin mimari projesi, Gelişen Şehir Kütahya'nın meşhur Germiyan Sokağı'ndaki tarihi konaklardan esinlenilerek tasarlanmıştır. Bu projedeki daireler çok kısa sürede tükenmiştir. Diğer projelerdeki satılık daireler ve satılık işyerleri için benimle irtibat kurmayı unutmayın.
sıtkı olçar, germiyan sokağı, germiyan evleri, odunpazarı evleri,

Kütahya'da bir tarihi konak, Sıtkı Olçar Çini Müzesi olarak kullanılmaktadır.

Binanın döşeme sistemi, kirişli döşeme olarak seçilmiştir. Kütahya'nın deprem bölgesinde yer alması nedeniyle asmolen tipi döşeme sistemi uygun görülmemiştir. İki blokta toplam 8 adet simetrik deprem perdesi ile bina depreme karşı oldukça kuvvetli bir tasarım haline getirilmiştir. Bu tasarımın; üç normal kata ve 1 adet bodrum kata (toplam 4 kat) sahip olan evler için oldukça cömert bir tasarım olduğu aşikardır. Binanın bodrum katının perdeler ile çevrilmiş olmasından ötürü toprak ile temas halinde olan bodrum katta bile nem, rutubet vb. durumlar söz konusu değildir.
Bu yazı da ilginizi çekebilir: Ev satın alacağım, nelere dikkat etmeliyim?
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın