İMO KÜTAHYA FAALİYET RAPORU 2022-2023

Bu yazımda İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği yönetim kurulu görevini yürütmeye başladığımız tarihten itibaren gerçekleştirdiğimiz faa...

 Bu yazımda İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği yönetim kurulu görevini yürütmeye başladığımız tarihten itibaren gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri kaleme alacağım.

1 - Seminerler, Webinarlar ve Konferanslar

Laboratuvar Deneyleri ve Geoteknik Seminerleri

21 Mayıs 2022 tarihinde; İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin, Tavşanlı Temsilciliği'nin ve Simav Temsilciliği'nin de katılımlarıyla Laboratuvar Deneyleri ve Geoteknik Seminerleri Hilton Otel'de düzenlendi. 

Hem Yaşar Poyraz tarafından sunulan Laboratuvar Deneyleri semineri hem de Cihan Sudi Anbar tarafından sunulan Geoteknik Semineri büyük ilgi topladı. Katılım yüzyirmi kişi civarında oldu.
Laboratuvar Deneyleri ve Geoteknik Seminerleri

17 Ağustos Deprem Konferansı ve Yapısal Hatalar Sergisi - 2022

Şehirdeki ilk deprem konferansı için Temsilcilik, görünür bir billboard'u kiraladı. İMO Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Mustafa Özçelik, Arama Kurtarma Eğitici Eğitmeni Mete Çetinkaya, AFAD İl Müdürü Ali Artun, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Kadir Fırat Zeybek, temsilci yardımcıları Emirhan Aydın ve Emre Gölmez sunum yaptı.

Konferans salonunun dışında da yapısal hataların ve doğruların gösterildiği bir sergi alanı kuruldu. Bu minvalde halkta farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Konferans basında kendine genişçe yer buldu. Konferansta; şehirde adı "taş kolon yöntemi" olan ancak uygulamada "taş kolon yöntemi" ile ilgisi olmayan yöntem sert bir dille eleştirildi. Temsilcilik gayretleri sonucunda bu hatalı uygulama şehirde son buldu.
17 Ağustos Deprem Konferansı ve Yapısal Hatalar Sergisi - 2022

Binalarda Su Yalıtımı Semineri

Mazlum Budak'ın sunumuyla "Binalarda Su Yalıtımı Semineri" Hilton Otel'de düzenlendi. Yüzü aşkın meslektaşın ve basın mensuplarının katıldığı seminer basında kendine yer buldu.

Burkulması Önlenmiş Çelik Çaprazlar Webinar'ı

Burkulması Önlenmiş Çelik Çaprazlar (BRB) hakkında online webinar düzenlendi.

İZODER ile Isı ve Su Yalıtımı Semineri

İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Kütahya'da bulunan diğer odalarla ve derneklerle de sıkı bir bağ oluşturdu. Bu kapsamda, İZODER ile Isı ve Su Yalıtımı Semineri için Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak bir çalışma yapıldı. Buradaki amaç, seminere sadece mühendislerin değil, müteahhitlerin de katılımını sağlayarak yalıtım konusunda farkındalık yaratmak oldu.

Konferansın giderlerini Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası üstlendi.
İZODER ile Isı ve Su Yalıtımı Semineri

Bağlantı Elemanları Tasarımı Webinar'ı

Çağdaş Ilgaz Şenel sunumu ile Bağlantı Elemanları Tasarımı Eğitimi, online olarak üyelerimize verildi. Aynı anda online olan 65 katılımcı ve toplamda 102 katılımcı ile webinar tamamlandı.

Mekanik & Elektrik Sistem Taşıyıcılarının BIM Destekli Tasarımı Webinar'ı

Can Berk Keskin sunumu ile Mekanik & Elektrik Sistem Taşıyıcılarının BIM Destekli Tasarımı webinarı online olarak üyelerimize verildi.

TBDY-2018 Semineri

23 Aralık 2022 Cuma günü, Temsilciliğin toplantı salonunun oturma düzeni değiştirildi. Seminer yapılmasına uygun hale getirildi. Sosyal medyada oldukça popüler bir meslektaşımız olan Ahmet Çelikkollu TBDY-2018 hakkında seminer düzenledi. 

Temsilcilik instagram sayfası üzerinden de bu seminer canlı olarak yayımlandı. Bu sayede bu eğitim; hem seminer hem de webinar olarak o an müsait olamayan bütün meslektaşlarımızın erişimine sunuldu.

Yapıda Ahşabın Doğru Kullanımı Webinar'ı

Demet Sürücü'nün konuşmacısı olduğu "Yapıda ahşabın doğru kullanımı, modern yöntemlerle çürümeye karşı korunması ve boyanması" konulu bir webinar düzenlendi.

Deprem Etkisi Altında Mevcut Binaların Performans Değerlendirmesi ve Dikkat Edilecek Hususlar Semineri

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nin daveti ile, İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği olarak 6 Şubat Depremlerinin hemen ardından düzenlenen bu seminere otobüs kaldırıldı ve üyelerin bu seminere katılması sağlandı.

II. 17 Ağustos Deprem Konferansı - 2023

İlki 2022 yılında 17 Ağustos tarihinde düzenlenen 17 Ağustos Deprem Konferansı, 2023 yılında Prof. Dr. Erdem Canbay ve Prof. Dr. Mehmet Orhan'ın sunumlarıyla 24 Ağustos Perşembe günü düzenlendi. Semineri, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve ekibi de sonuna kadar takip eti.

2 - Eğitimler ve Kurslar

Diksiyon Kursu

Şehrin yerel televizyonunun spikeri Eray Özden Akça'nın eğitmenliğini yaptığı "Diksiyon Kursu" için İMO üyelerinden oluşan bir sınıf kuruldu. 6 haftalık diksiyon eğitimi verildi.

Enerji Kimlik Belgesi Eğitimi

Enerji Kimlik Belgesi Eğitimi 22-23-24-25 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. Başarılı olan meslektaşlar belgeyi almaya hak kazandı.

Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında üyelerimize Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından eğitim verildi.

Idecad Statik Betonarme Kursu 

Temsilcilik üyesi Ramazan Acar eğitmenliğinde Idecad Statik Betonarme Kursu düzenlendi. Ayrılan kontenjanın birkaç saatte tamamen dolduğu kurs büyük beğeni topladı.

Bilgisayar Destekli Çelik Yapı Tasarımı ve Analizi kursu

Temsilcilik üyesi Dr. Ahmet Şahin Özgören eğitmenliğinde Bilgisayar Destekli Çelik Yapı Tasarımı ve Analizi kursu düzenlendi. Ayrılan kontenjanın birkaç saatte tamamen dolduğu kurs büyük beğeni topladı.

Metraj-Hakediş Kursu

Aynı gün içerisinde kontenjanları dolan bir başka eğitim olan metraj-hakediş kursu, kurslardan dolayı odada yer kalmaması sebebiyle yönetim kurulu kararıyla Eylül ayına ertelendi.

İMO, Mimarlar Odası'na Şantiye Şefliği Eğitimi Verdi

İnşaat mühendisi Ahmet Sarıoğlan ve inşaat mühendisi Mehmet Emin Akyol tarafından Mimarlar Odası üyelerine şantiye şefliği eğitimi verildi. Bu eğitimde mimar arkadaşlarımızın sahada dikkat etmesi gereken noktalara değinildi.

Geoteknik Toplantısı

Prof. Dr. Mehmet Orhan ile şehirdeki geoteknik uzmanları Harlek Otel'de bir araya gelerek toplantı yaptı. Zemin iyileştirme konusunda sorunların konuşulduğu toplantıda alınması gereken önlemler değerlendirildi.

3 - GENÇ-İMO Faaliyetleri

Baret Takma Töreni

Üniversite'den mezun olan meslektaşlarımız için 26 Mayıs 2022 tarihinde baret takma töreni düzenlendi.

Rozet Takma Töreni

Üniversite'den mezun olan meslektaşlarımız için 8 Haziran 2022 tarihinde rozet takma töreni düzenlendi.

Üniversite İçerisinde Stand Açıldı

Genç meslektaş adaylarının odaya kayıt olması için Dumlupınar Üniversitesi'ne stand açıldı. 

Tecrübe Konuşuyor Programı 1. Bölüm: Yüksek İnşaat Mühendisi Ahmet Bağırgan

Genç meslektaşlarımız Yüksek İnşaat Mühendisi Ahmet Bağırgan'ın tecrübelerinden, odada yapılan toplantıda yararlanma fırsatı buldu.

Tecrübe Konuşuyor Programı 2. Bölüm: İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu

Genç meslektaşlarımız İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu'nun tecrübelerinden, odada yapılan toplantıda yararlanma fırsatı buldu.

Tecrübe Konuşuyor Programı 3. Bölüm: Kütahya Belediyesi Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Ruhsen Kumdalı

Genç meslektaşlarımız İnşaat Mühendisi Ruhsen Kumdalı'nın tecrübelerinden, online yapılan toplantıda yararlanma fırsatı buldu.

4 - Sosyal Etkinlikler

Toplantı /Kahvaltı Etkinliği

Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüs içerisinde yer alan Saklıgöl adlı işletmede üyelerin katılımıyla toplantı yapılıp birlikte kahvaltı yapıldı.

11. Geleneksel Halı Saha Turnuvası

Temsilcilikte geleneksel hale gelen ve daha önce on kez gerçekleştirilen halı saha turnuvasının onbirincisi gerçekleştirildi.
11. Geleneksel Halı Saha Turnuvası

3. Bowling Turnuvası

Daha önce iki kez gerçekleştirilen bowling turnuvasının üçüncüsü gerçekleştirildi. Sponsor firmanın isminin verildiği "Moment Asansör Bowling Turnuvası" büyük ilgi topladı.

Geleneksel İftar Programı

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı, İnşaat Mühendisi Murat Arık beyefendi ile Bursa Çağdaş Grup sponsorluğunda gerçekleştirilen geleneksel iftar programında; sağlıklı yapılar inşa edilmesi için gösterdiği gayretler nedeniyle Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürü İbrahim Çatladan'a ödül verildi.

Yaptığı haberler ile Temsilcilik çalışmalarına büyük katkı sağlayan Gazete43 basın mensubu Şeyma Dönmez Demirdaş'a Özgür Basın Ödülü verildi.

6 Şubat tarihli depremlerin ardından gösterdikleri üstün gayretleri nedeniyle Mustafa Şen'e, Sezer Kardaş'a, Abdullah Cengiz'e, Ahmet Fatih Zora'ya, Hammad Dursun'a ödülleri takdim edildi.

Gecenin en hüzünlü plaketi ise; odamızda yirmi yılı aşkın hizmet verdikten sonra emekli olan Hüsamettin Güngör'e verildi.

Kurumlar Arası Masa Tenisi Turnuvası

Masa tenisi takımımız, Kütahya Kurumlar Arası Masa Tenisi Turnuvası'nda beşinci sırada yer alarak, ulusal turnuvada şehrimizi temsil etmeye hak kazandı. Ancak takım oyuncularının iş programlarının uymaması sebebi ile Konya'daki tunuvaya katılım sağlanamadı.

İMO Kütahya Korosu

İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği üyelerinin ağırlıkta olduğu bir koro kurulması için çalışmalara başlandı.

Dostluk Maçı

İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği ile Mimarlar Odası Kütahya Temsilciliği arasında halı sahada dostluk maçı tertip edildi. Centilmenlik içinde oynanan maçta İMO; 9-5'lik skor ile sahadan galip ayrıldı.

Kurumlar Arası Halı Saha Turnuvası

Kütahya Baro'sunun her sene organize ettiği Kurumlar Arası Halı Saha Turnuvası'na; TMMOB'a bağlı odalar arasında ilk kez bir katılım gerçekleşti. "Kütahya Beton" firmasının forma sponsoru olduğu turnuvada İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği'nin futbol takımı, grupları beşinci sırada tamamladı ve çeyrek final bileti alamadı.

5 - Komisyon Çalışmaları ve Kurumlarla Toplantılar

Dijitalleşme Girişimleri

Kütahya Temsilciliği, şehirdeki ozalit firmalarının, birbirleriyle anlaşmalı ve fahiş fiyatlarına karşı; ruhsattan iskan sürecine kadar her aşamanın dijital olarak ilerlemesi için bu işi yapan firmalarla iletişime geçti. Özellikle Konya'da farklı belediyelerdeki farklı firmaları değerlendiren Temsilcilik, Kütahya Belediyesi ile ve İl Özel İdaresi ile bu firmalardan İŞ YAZILIM'ı bir araya getirdi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'ın onay verdiği ve ulusal basında kendine yer bulan bu süreç, 31 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan ve beş takım çıktının özellikle belirtildiği yönetmelikle sona erdi.

Proje Komisyonu Toplantısı

26 Temmuz 2022 ve 28 Temmuz 2022 tarihlerinde art arda toplanan Proje Komisyonu için öncelikle bir yönetim oluşturuldu. Proje fiyatlarında iyileştirmenin amaçlandığı toplantılara katılım hayli yüksek oldu.

Yapı Denetim Komisyonu Toplantısı

16 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen Yapı Denetim Komisyonu toplantısında, Kütahya'da; adına taş kolon adı verilen ancak taş kolon yöntemiyle ilgisi olmayan aldatmaca yöntemin tüm şehirde ivedilikle yasaklanmasına yönelik karar verildi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Toplantısı

Jeoloji Mühendisleri Odası, taş kolon uygulamasına yönelik alınan kararların ardından toplantı talep etti. Toplantıda taraflar işbirliği mesajı verdi.

III. Proje Komisyonu Toplantısı

Proje komisyonu üyeleri 3 Mart 2023 tarihinde toplantı yaptı. Komisyon kararlarının ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılması kararı alındı.

II. Yapı Denetim Komisyonu Toplantısı

Yapı denetim komisyonu 4 Mart 2023 tarihinde toplantı yaptı. Komisyon kararlarının ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılması kararı alındı.

JMO, MO ve İMO Arasında Toplantı

Jeoloji Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulları, İMO ev sahipliğinde toplandı. Şehirdeki hatalı uygulamalar ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Kadın Komisyonu Toplantısı

İnşaat Mühendisleri Odası'nın kadın üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir araya geldi.

Kütahya Deprem Çalıştayı

6 Şubat Depremlerinin ardından 31 Mart 2023 tarihinde Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'ın ev sahipliğinde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Makine Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Mimarlar Odası Kütahya Temsilciliği, Jeoloji Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Jeofizik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nin katılım sağladığı toplantıda taraflar bir dizi karara imza attı.

Toplantıda alınan ilk karar; yapıdaki pursantaj oranına göre şantiye şefinin belirlenmesine yönelik oldu. Ağırlığını inşaat kalemlerinin oluşturduğu şantiyelerde şantiye şefinin; inşaat mühendisi veya mimar olabilmesine karar verildi.

Yine Temsilcilik kararlarının aktarılmasının ardından;
  • İlde yapılan zemin etüt çalışmalarının kamera ile kayıt altına alınması,
  • Önlemli Alanlar - 1 bölgelerinde zemin iyileştirme önerilmesi,
  • Subasman perdelerinin statik projelerde ve datalarda yer alması,
  • Konsol çıkmaların 1,50 metre ile sınırlandırılması,
  • Belediye bünyesine geoteknik mühendisi, jeoloji mühendisi ve jeofizik mühendisi alınması
önerileri Belediye ve diğer ilgililer tarafından kabul edilerek uygulamaya alındı.

II. Kadın Komisyonu Toplantısı

İnşaat Mühendisleri Odası'nın kadın üyeleri, 8 Haziran 2023 tarihinde bir araya geldi.

6 - Kabuller ve Ziyaretler

  • Eski temsilci ve eski yönetim; görev teslimi töreninde odaya kabul edildi.
  • DPÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular.
  • Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Ali Fazıl Kasap "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
  • Temsilcilik; DPÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı'nı ziyaret etti.
  • İyi Parti İl Başkanı ve yönetimi "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular.
  • Temsilcilik; 2002-2008 arasında Temsilcilik görevini yürüten Yüksek İnşaat Mühendisi Ahmet Bağırgan'ı ziyaret etti.
  • Temsilcilik; 2008-2012 arasında Temsilcilik görevini yürüten Kadir Somun'u ziyaret etti.
  • Deva Partisi İl Başkanı ve yönetimi "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular.
  • Temsilcilik; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kütahya İl Müdürü İbrahim Çatladan'ı ziyaret etti.
  • Temsilcilik, Mobilyacılar Birliği Endüstriyel Sanayi Sitesi temel atma törenine katıldı.
  • İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Oytun Gökten "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
  • Temsilcilik; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak'ı ziyaret etti.
  • Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili İshal Gazel "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
  • Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Yönetimi "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular.
  • Kütahya'nın eski Belediye Başkanı Mustafa İça "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
  • Temsilcilik; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'ı makamında ziyaret etti.
  • Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Başkan Yardımcısı Murat Arık ve Yapı Kontrol Müdürü Memiş Özüş "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular. 
Bu görüşmede; şehirdeki hatalı bir uygulama da rafa kaldırıldı. Bu görüşmeye kadar; zemin iyileştirme işi olan işlerde dahi inşaat mühendisi dışındaki meslek dallarındakiler şantiye şefi olabiliyordu. Temsilcilik girişimleriyle Şantiye Şefliği Yönetmeliği'nin 7. Maddesinin 8. Fıkrası kabul ettirildi. Bu tarih itibariyle zemin iyileştirmeli projelerde sadece inşaat mühendisleri şantiye şefi olarak görev aldı.
  • Temsilcilik; Çam Yapı Denetim firmasını ziyaret etti.
  • Mimarlar Odası Kütahya Temsilciliği, "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular.
  • Temsilcilik; Özkalkan Yapı Denetim firmasını ziyaret etti.
  • Temsilcilik; Kütahya Barosu Başkanı Av. Edip İlkay Sunay'ı makamında ziyaret etti.
  • Temsilcilik; Kütahya Valisi Ali Çelik'i makamında ziyaret etti.
  • Temsilcilik; Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral'ı makamında ziyaret etti.
  • Temsilcilik; Kütahya Defterdarı Mustafa Bakır'ı makamında ziyaret etti.
  • Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mustafa Önsay ve ekibi Temsilcilik'te kabul edildi.
  • Gelecek Partisi Başkanı ve yönetimi Temsilcilik'te kabul edildi.
  • Kütahya Defterdarı Mustafa Bakır Beyefendi Temsilcilik'te kabul edildi.
  • Temsilcilik; Mimarlar Odası Kütahya Temsilciliği'ni ziyaret etti.
  • Temsilcilik; Makine Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği'ni ziyaret etti.
  • Temsilcilik; Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke'yi makamında ziyaret etti.

7 - İndirim Protokolleri

Temsilcilik, üyelerine özel indirim tanımlayan bir dizi işletme ile anlaşma sağladı. Bu rapor tarihi ile hala devam eden indirim protokolleri;
  • Botanica Coffee
  • İnci Pastaneleri
  • Arabica Coffee
  • Park Hayat Hastaneleri
  • Gastro Keyf Restorant
  • Güral Ocakbaşı Restorant
  • British Town Dil Okulları
  • İngiliz Kültür Dil Okulları
  • FK Language Dil Okulları
  • CMS Intellicad
  • Sporkent Fit Time Spor Salonu
  • Beyaz Güller Müzik Market
  • UzmanDiş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
  • Gülümser Hatun Termal Otel
  • Clean Copy Ozalit 

8 - Temsilcilik Tarafından Verilen İlave Hizmetler

Statik Proje Bedeli Hesaplama Aracı

Temsilcilik, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yayımlanan asgari proje ücreti tarifesinin üyeler tarafından hızlıca hesaplanabilmesi için statik proje bedeli hesaplama programı hazırladı. Üyeler; metrekare, yapı sınıfı gibi değişkenleri seçerek proje ücreti, iskele projesi ücreti gibi kalemleri hesaplamasının yanında aynı anda mimari proje bedeli ile yapı denetim bedelini de hesaplayabildi.

Danışman Avukat Hizmeti

Temsilcilik; üyelerinin hukuki sorunlarını çözmek için her ay danışman avukat hizmeti verdi. Bu hizmete ilçelerden dahi katılım oldu. 

9 - Kahramanmaraş Depremleri ve Odamızın Reaksiyonu

6 Şubat tarihli depremlerin ardından temsilci yardımcısı Emirhan Aydın Kütahya Valiliği ile irtibata geçerek eşya toplama kampanyası başlatmak istediğini, bunun için gerekli izinlerin tarafına verilmesini arz etti.

Valilik, "eldiven, bere ve mont" grubunu İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği'ne verdi. Temsilcilik hızlı bir şekilde tüm üyelerine bu ürün gruplarını hızlıca odaya getirmesi gerektiğini ilan etti.

Bu arada üye inşaat mühendisi Mustafa Şen, bölgeye konteyner gönderme fikrini ortaya attı. Üyelerin dayanışması ve konteyner bağışları ile hızlı bir örgütlenme gerçekleşti ve ilk konteynerler başlarında birer inşaat mühendisi ile Hatay'a sevk edildi. 
9 - Kahramanmaraş Depremleri ve Odamızın Reaksiyonu
İlk konteynerler, refakatçisi Abdullah Cengiz (üyemiz) ile 8 Şubat sabah 8.02'de Hatay'a ulaştı. Refakatçi gönderme kararı, eşyaların yağmalanması ihtimaline karşı alındı.

Eş zamanlı olarak üyemiz, arama kurtarma eğitici eğitmeni Mehmet Mete Çetinkaya ve 60 kişilik ekibi arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldı.

Temsilcilik yönetimi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile sürekli olarak irtibat kurarak bölgeye gitmek istediğini belirtti. 16 Şubat 2023 tarihinde 12 araç ve beraberindeki 45 kişilik ekip Malatya'ya doğru yola çıktı.

Sözü edilen 45 kişinin bazıları yapı denetim görevlisi, bazıları serbest mühendis, bazıları da kamu personeli etiketleriyle kaydedilmiş olsalar da, neredeyse her biri İnşaat Mühendisleri Kütahya Temsilciliği'nin çekirdek örgütlenmesini oluşturan mühendislerdir. Bu nedenle resmi kayıtlara düşülen notların aksine; Temsilcilik üyelerinin neredeyse %10'luk bölümü gönüllü olarak Malatya'da görev almıştır.

Daha sonra ihtiyaç doğrultusunda Hatay'a giden üyeler de bulunmaktadır.

10 - Basında İMO Kütahya Temsilciliği

İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, faaliyetleri ile yerel ve ulusal basında sıkça kendinden söz ettirdi. Bunlardan bazıları;
10 - Basında İMO Kütahya Temsilciliği
https://www.kamu3.com/insaat-muhendisleri-odasi-kutahya-temsilciliginin-duzenledigi-deprem-k/705823/
https://www.kutahyaninsesi.com/haber/16244762/prof-dr-erdem-canbay-kutahyada-konustu-her-10-yilda-bir-buyuk-deprem-gorecegimizi-biliyoruz
https://www.iha.com.tr/kutahya-haberleri/projeler-dijital-ortamda-takip-edilecek-3828655/
https://www.dokuz8haber.net/kutahyada-projelere-dijital-takip
https://kiostv.net/kutahyada-projelere-dijital-takip/
https://www.sondakika.com/yerel/haber-projeler-dijital-ortamda-takip-edilecek-15110796/
https://www.haberturk.com/kutahya-haberleri/98561431-projeler-dijital-ortamda-takip-edilecek
https://www.pusulahaber.com.tr/projeler-dijital-ortamda-takip-edilecek-1678629h.htm
https://www.yeniufuk.com.tr/kutahya-da-projelere-dijital-takip-49283-haber/
https://www.haberyildizi.com/yerel/kutahya-da-projelere-dijital-takip-h68815.html
https://dumlupinargazetesi.com/kutahya-icin-yemin-ettiler
http://gazeteyenikutahya.com/2022/07/04/insaat-muhendisleri-basinla-bir-araya-geldi/
https://pusuhaber.net/belediye-baskani-isik-kutahya-mikro-bolgeleme-calismalarina-dahil-edildi/
https://kutahyaekspres.com/kutahyaya-kirmizi-alarm-5-6-yil-icerisinde-deprem-olabilir/
http://gazetekirkuc.com/2022/08/22/insaat-muhendisi-aydin-yanlis-uygulanan-tas-kolon-yontemi-kutahyaya-ihanettir/
https://www.kutahyapostasigazetesi.com.tr/imo-kutahyadan-deprem-haftasi-mesaji/
https://kutahyaekspres.com/altintas-belediye-baskani-tekeye-ziyaret/
https://www.kutahyaninsesi.com/haber/16238612/16-adet-diri-fay-48-km-fay-hatti-kutahyalilari-korkutan-aciklama

11- Faaliyetlerin Üyelerdeki Karşılığı

İndirim Protokolleri

Temsilcilik faaliyetleri ile ilgili 2022 yılının sonunda yapılan anketlere göre üyelerin %95,2'si Temsilcilik çalışmalarından memnun olduğunu beyan etti.

İndirim protokollerinden yararlanan üyeler; anlaşmalı iş yerlerinden aylık ortalama 160$ tutarında alışveriş yaptığını beyan etti. Yani indirimlerden yararlanan üyeler ortalama aylık 16$ tasarruf etti.

Şantiye Şefliği

Temsilcilik girişimleri ile önce zemin iyileştirme işi bulunan işlerde sadece inşaat mühendislerinin şantiye şefi olması sağlandı. Ardından da işin pursantajına bakılarak bir meslek grubunun şantiye şefi olması sağlandı. Daha açık bir tabirle, özel konut projelerinde makine mühendisi ve elektrik mühendislerinin şantiye şefi olmasının önüne geçildi.

Daha önce şantiye şefliği için üyenin kazancı yıllık ortalama 298$ idi. Temsilcilik girişimleri sonucunda bu tutar 2.535$ bandına yükseldi.

Proje Fiyatları

Temsilcilik, proje fiyatlarında iyileştirmeyi sağlayabilecek adımlarda başarısız oldu. Bu konuda piyasaya yeni giren meslektaşlarımızın rekabetçi fiyat politikaları, proje hazırlayan ofis sayısındaki fazlalık ve ekonomik kriz nedeniyle ruhsat sayısının azalması etkili oldu.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın