Teras Su Yalıtımı Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Madde

Teras su yalıtımının sağlıklı çalışması için, sorunlu bölgeyi tamir etmekle vakit kaybetmeyin. Çünkü teraslarda su yalıtımı işi, yüzeyin geniş olmasından ötürü bütünlük sağlamadığı...
teras su yalıtımı
Ülkemizin binalarının kanayan yarası: teraslardan alt kata su sızması. Birçok teras katı dairesi sahibi veya teraslı dubleks sahibi vatandaş terasların su yalıtımı ile alakalı sorun yaşıyor. Terasın alt katındaki tavanlarda oluşan lekeler ve buralardan kaynaklanan su damlamaları, ev sahibini mağdur ediyor.

Peki teras su yalıtımı problemi için ne yapmalı?

1 - Öncelikle mevcut durumun kesin olarak tespit edilmesi gerekiyor. Bunun için de mevcut işi yapan firmayı yada taşeronu bulup, daha önce hangi işlemlerin yapıldığını ve yapılmadığını, kısaca detayları öğrenmek gerekiyor.

2 - Sık yapılan hatalardan biri de firma ile değil, usta ile muhattap olmak. Oysa müşteri doğrudan firma ile muhattap olmalı. Aksi halde sorunların devam etmesi kuvvetle muhtemel.

3 - Peki firma ile iletişim kurdunuz. Nelere dikkat etmelisiniz? İlk dikkat edeceğiniz şey, firmadan birden fazla alternatif proje istemek. Yani firmanın sizi tek çözüm yöntemine yönlendirmesine izin vermeyin. Farklı alternatifler arasından seçim yapmak en doğal hakkınız.

4 - En önemli husus garanti süresi. Sonuçta aynı problemi defalarca yaşamak istemezsiniz. Bu nedenle firma ile aranızda, teras su yalıtımında sorun çıkması halinde ne şekilde müdahale edilmesi gerektiği hususunu belge ile netleştirin.

5 - Unutulmaması gereken en önemli ayrıntı havalandırma. Özellikle de teraslarda, terasa bastığınız yüzey soğuk, ancak terasın altındaki dairenin içi sıcak olur. Bu da yoğuşmaya neden olur. Yalıtım altındaki olası yoğuşmayı önlemek için havalandırma tesis edilmesi gerekir.

Teras su yalıtımı için tavsiyeler nelerdir?

1 - Teras su yalıtımının sağlıklı çalışması için, sorunlu bölgeyi tamir etmekle vakit kaybetmeyin. Çünkü teraslarda su yalıtımı işi, yüzeyin geniş olmasından ötürü bütünlük sağlamadığı sürece kesin çözüme ulaştırmaz. Bu nedenle de en sağlıklı çözüm teras su yalıtımını tamamen yenilemek.

2 - Mevcut teras kaplamasının üzerine su yalıtımı için karo mozaik benzeri kaplama yapmak da bir çözüm olabilir. Ancak bunu yapmadan önce mutlaka binanın statik projesini hazırlayan inşaat mühendisinin görüşü alınmalıdır. Çünkü statik hesaplarda, binaya etki edecek yüksek çok hassas bir şekilde hesaplanır. Ve ekstra kaplama, binayı statik olarak zora sokabilir. Bu nedenle bunu önermiyorum.

3 - Ve geldik kesin çözüme. Eğer belediyeyle veya komşularla sorun yaşamayacaksanız, terasın üzerini saçaklar dışarı çıkacak şekilde kapatırsanız ve bu sayede yağmur ve karın içeri girmesini önlerseniz, bu sizin kesin çözümünüz olur. (sundurma gibi)

Müteahhit firma seçerken dikkat etmeniz gereken 5 maddeyi öğrenmek için tıkla!
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın