İMO Kütahya - Laboratuvar Deneyleri ve Geoteknik Seminerleri

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nde yapılan seçimin ardından geçtiğimiz hafta Kütahya Temsilciliği'nde de atamalar gerçekleşti. İnşaat Mühe...

İMO Kütahya - Laboratuvar Deneyleri ve Geoteknik Seminerleri
 İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nde yapılan seçimin ardından geçtiğimiz hafta Kütahya Temsilciliği'nde de atamalar gerçekleşti. İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi olarak Kadir Fırat Zeybek atanırken temsilci yardımcıları olarak da ben, Emre Gölmez, Selçuk Yenidoğan ve Havva Kamacı atandı.

Görevi teslim alır almaz, Dumlupınar Üniversitesi Yapı İşleri tarafından, Cumhuriyet Halk Partisi millet vekili Ali Fazıl Kasap ve Eyüp Kahveci tarafından "hayırlı olsun" ziyaretleri gerçekleştirildi.

Ayrıca gelen davetlere de katılım sağlandı. Bunlardan ilki Bursa Şube tarafından organize edilen 19 Mayıs Etkinliği oldu. 20 Mayıs 2022 tarihinde de Belediye'nin daveti üzerine imar komisyonunda yerimizi aldık.

Yalan söylemeyeceğim, böylesine yüksek bir temponun içine gireceğimi düşünmemiştim. Ancak sistemi kavradıkça çok daha rahat bir şekilde ilerleyeceğimizi düşünüyorum.

İlk Etkinlik: Laboratuvar Deneyleri ve Geoteknik Seminerleri
İnşaat mühendisleri odası kütahya temsilciliği

21 Mayıs 2022 tarihinde Kütahya Temsilciliği tarafından, Bursa Şube, Tavşanlı Temsilciliği ve Simav Temsilciliği katılımıyla ilk seminerimizi düzenledik. İki oturum halinde düzenlediğimiz seminerlerin ilki yapı laboratuvar deneyleri oldu. Yaşar Poyraz tarafından gerçekleştirilen seminere ilgi çok yoğundu.

Hilton Garden Inn'de yapılan etkinliğin ikinci oturumunda Cihan Sudi Anbar tarafından geoteknik semineri gerçekleştirildi. Özellikle benim ilgi alanım olan bu seminerde tabi ki taş kolon zemin iyileştirme sisteminin kandırmacadan ibaret olduğu konusu da konuşuldu. Ne yazık ki bu konu çok fazla suistimal ediliyor. Bkz: Jet grout zemin iyileştirme sistemi

İşin en güzel yanı hem inşaat mühendisi hem de müteahhit firma olup, taş kolon uygulayan kişilerin de salonda olmasıydı. Adım adım bilinçlendirip bu konuda sağlam adımlar atmamız gerekiyor.
Laboratuvar Deneyleri ve Geoteknik Seminerleri

İmo Kütahya için instagram sayfası açtık

Üyelerimizi etkinliklerimizden haberdar etmek için bir instagram sayfası açtık. "@kutahyaimo" adıyla açtığımız bu sayfaya çevre temsilciliklerden ve şubelerden de yoğun ilgi gösterildi. Biraz tasarımsal dokunuşlar yaparak paylaşımlara devam edeceğim.

Çalışma takvimi oluşturuyoruz

Çok hızlı bir şekilde çalışma takvimi oluşturmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki 3 aylık dönemdeki faaliyet planı yapıp bunu üyelerimizle paylaşmayı planlıyoruz. Tabi bunu yaparken üyelerimizin fikirlerini de göz ardı etmemek için google docs aracılığıyla bir form oluşturdum. Bu formda çalıştırabilecekleri stajyer sayısı hakkında da bilgi almaya çalıştım. Malum, staj zamanı geldi ve şu koşullarda staj yeri bulmak oldukça zor.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın