Betonarme İnşaat Maliyeti Kaç TL? 2021 Güncel Fiyatlarla

Her gün gelen malzeme ve işçilik zamlarının ardından betonarme inşaat maliyeti kaç TL sorusunu güncel bir şekilde ele alma vakti geldi. Güncel beto...
Betonarme İnşaat Maliyeti Kaç TL? 2021 Güncel Fiyatlarla
Her gün gelen malzeme ve işçilik zamlarının ardından betonarme inşaat maliyeti kaç TL sorusunu güncel bir şekilde ele alma vakti geldi. Güncel beton, demir ve işçilik fiyatlarıyla durumu inceleyelim: 2021 güncel fiyatlarla betonarme inşaat maliyeti kaç TL?

Betonarme İnşaat Maliyeti Kaç TL?

Wintergarden Plaza projesinde betonarme imalatlarımı tamamladım. Bodrumu bulunmayan ve toplam 1.000 metrekare inşaat alanı olan yapıda betonarme imalatlarımın toplam maliyeti 725.000 TL oldu. Bu gidere; çatı, tuğla, proje, zemin iyileştirme, resmi harçlar vb. giderler dahil değil. Sadece betonarme işlerde kullanılan malzemeler ve bu işler için harcanan işçilik ve SGK'lar dahil.

Bunun anlamı ne?

Bunun anlamı sadece betonarme inşaatın metrekare maliyetinin 725 TL / m² olmuş olması. Bu oldukça yüksek bir tutar. 2020 yılında kaleme aldığım kaba inşaat maliyeti adlı yazıda; çatı ve tuğla giderleri dahil metrekare maliyeti 550 TL idi.

Kaba inşaat maliyeti (2021) ne olacak?

Sadece betonarme inşaat maliyeti metrekarede 725 TL'ye ulaşmışken kaba inşaat maliyeti (çatı, tuğla dahil) nerelere ulaşacak? Bunu önümüzdeki günlerde paylaşacağım. Ancak şimdilik en azından yaklaşık veriler paylaşabilirim.

Kaba inşaatım tamamen sona erdiğinde maliyetimin 925.000 TL civarlarında olacağını tahmin ediyorum. Bu da kaba inşaat maliyetinin bir yılda 550 TL / m²'den 925 TL / m²'ye yükselmesi demek. Gerçekten akıl alır gibi değil. Yüzde 68'lik bir artıştan bahsediyoruz. 

Geçen seneki projemde kaba inşaatın toplam yapı maliyetine oranı %25 dolaylarındaydı. Bu projede alüminyum kompozit dış cephe imalatlarına girmeyeceğim için bu oranın %30 bantlarında olmasını bekliyorum. Bu da 3.100.000 TL civarlarında projeyi tamamlamam demek. Gerçekten böyle mi olacak? Göreceğiz. Her gün farklı malzeme fiyatlarına uyandığımız bu dönemde, tutarlı bir tahminde bulunmak gerçekten çok güç.

kütahya inşaat firmaları, kütahya inşaat mühendisi, kütahya müteahhit firmalar

Hangi kaleme ne kadar harcadım?

Betonarme inşaatını tamamladığım projede;
  • 165.000 TL beton maliyeti (grobeton dahil), (Bkz: Güncel hazır beton fiyatları)
  • 370.000 TL demir donatı maliyeti,
  • 190.000 TL işçilik, SGK, maaş, sarf giderler vb. giderler,
benim maliyetimi oluşturan kalemler oldu.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın