İnşaatla İlgili Youtube Kanalı

Çoğunlukla inşaat mühendislerini, mimarları ve inşaat teknikerlerini ilgilendiren konularda içeriklerini hazırladığım Youtube kanalımda, müteahhi...

İnşaatla İlgili Youtube Kanalı

 Çoğunlukla inşaat mühendislerini, mimarları ve inşaat teknikerlerini ilgilendiren konularda içeriklerini hazırladığım Youtube kanalımda, müteahhitlerin ve diğer dallardaki mühendislerin de ilgisini çekecek konuları ele alıyorum.

Esasında bu benim için 2,5 yıllık bir projeydi. Ancak önceliğim hep blogum oldu ve bu sürede genellikle blogumun okuyucu kitlesine hitap ettim. Ancak artık blogumun güzel bir kitlesi var ve dışarıdan blogumu ziyaret edenlere de daha keyifli ve daha öğretici bir deneyim yaşatmak için, blogumdaki içeriklere Youtube kanalımdaki videoları yerleştiriyorum. 

Bu sayede okuyucu kitlem, sadece okumakla yetinmeyip, aynı zamanda görsellerle, videolarla ve sesli anlatımlarımda hazırlanmış videoları izleyerek daha dolu bir deneyim yaşıyor.

Tabi Youtube videosu hazırlamak, blog yazmaktan çok daha zor bir deneyim benim için, bunu inkâr edemem. Çünkü blog yazdığımda, yayımladığım yazıya geri dönüp düzeltme yapmak çok kolay. Ancak videoyu yayımladıktan sonra geriye dönüp düzeltme yapma şansım yok. Bu nedenle çok daha itinalı bir şekilde çalışıyorum. Dolayısıyla bu süreçte blogumu bir tık boşlamış olabilirim. Ancak yine de buradayım ve sağ üst köşedeki iletişim bölümünden bana her daim ulaşabileceğinizi unutmayın.

İnşaatla ilgili Youtube Videolarım

Jet grout zemin iyileştirme yöntemiyle ilgili animasyon

Bildiğiniz gibi son projelerimde zemin iyileştirme yöntemi olarak Jet Grout yöntemini uyguladık. Bununla ilgili imalat süreçlerini anlatan jet grout nedir başlıklı yazımı da okuyabilirsiniz.

Jet grout imalat aşamaları videosu

Şantiye çekimleriyle süslediğim jet grout imalat aşamaları videosu, video işine bu sene tam manasıyla başlamamı sağlayan video. 

Radye temel nedir?

En iyi temel tiplerinden olan radye temeli anlattığım video olan "Radye temel nedir?" videosu, şantiye çekimleriyle ve Sta4Cad görselleriyle desteklediğim bir video oldu.

İnşaat mühendisliği nedir? İnşaat mühendisleri çok kazanıyor mu?


İnşaat mühendisi Özkan Efecan ile birlikte çektimiz ve soru-cevap şeklinde ilerleyen video aynı zamanda kanalımın şimdilik en uzun videosu. İnşaat mühendisliği okuyanların ve bu mesleği hayal edenlerin mutlaka izlemesi gereken bir içerik.

Beton kalıbı nasıl kurulur? Kalıp nasıl kontrol edilir?

En sevdiğim videolarımdan biri olan kalıp kontrolü videosu, bütün ayrıntılara değinmeye çalıştığım bir video oldu. Bu videoyu izleyerek, kalıp kurulumundan kalıp kontrolüne kadar tüm detayları öğrenmeniz mümkün.

Beton dökümünde dikkat edilmesi gerekenler

Bu videoda beton dökümüyle ilgili ayrıntıları, beton dökümünün püf noktalarını, saygıdeğer inşaat mühendisi babam Zeki Aydın'ın uygulamaya döktüğü beton döküm platformunun inceliklerini öğrenebilirsiniz.

Daire satın alırken dikkat edilmesi gerekenler video dizisi

Daire satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri madde madde listelediğim bu video dizisinde; binanın sağlamlık açısından, mimari faktörler açısından, tapu ve belediye durumları açısından ve maddi faktörler açısından incelenmesini izleyebilirsiniz.


Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın