Kütahya'da Kat Karşılığı İnşaat Yapan Firmalar

Kütahya'da Kat Karşılığı İnşaat Yapan Firmalar

Kütahya'da Kat Karşılığı İnşaat Yapan Firmalar

 Ülkedeki ekonomik durgunluk ve koronavirüs salgını, pek çok sektörü etkilediği gibi inşaat sektörünü de etkilese de; Kütahya'daki inşaat firmaları hız kesmeden inşaatlarına devam ediyor. Özellikle Kütahya Merkez, Sporkent, Zafertepe, Bölcek gibi yerleşim yerlerinde hız kazanan kat karşılığı inşaatlar, ulusal çapta iş yapan inşaat malzemesi fabrikalarının da rotasını Kütahya'ya çevirmesine neden oldu.

Kütahya halkında da olumlu karşılık bulan bu gelişmelerin ardından Kütahya'da kat karşılığı inşaat yapan firmalar konusu gündeme geldi. Peki Kütahya'da kat karşılığı inşaat yapan firmalar hangileri? Kütahya'daki büyük inşaat firmaları bu yıl hangi projeleri hayata geçirecek? Gelin hep birlikte bu sorulara yanıt arayalım.

Kütahya ZA YAPI İnşaat Ltd. Şti.

İnşaat Mühendisi (İTÜ) Zeki Aydın tarafından kurulan ve Kütahya'nın en köklü firmalarından biri olan ZA YAPI İnşaat, hayata geçirdiği özel konut projelerinin yüzde doksanında kat karşılığı inşaat yaptı. Sağlam, estetik, modern ve güvenilir inşaat prensibi ile inşaatlarına devam eden firma, ulusal basında da adından sıkça söz ettirmiş bir firma.

Projelerinin çoğunda kat karşılığı inşaat yapmayı tercih eden ZA YAPI İnşaat kurucusu Zeki Aydın; 
"Bu sayede pek çok arsa sahibiyle de dost olduk. Çünkü biz onların dilinden anladık onlar da bizim dilimizden. Bizimle çalışmayı tercih eden arsa sahipleri çok kısa sürede çok yüksek oranlarda kâr ettiler, çok güzel kira gelirleri elde ettiler. Ama çok ufak farklar için farklı firmalar ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan arsa sahipleri de oldu. Ancak onların daha az kâr ettiğini gördük. 

Çünkü bu işin maliyeti belli. Biz yüksek kâr oranları ile çalışmıyoruz. Ama kat karşılığı inşaatlarda bizden çok daha fazla metrekareler teklif eden oluyorsa, genelde bu hikayenin sonu güzel bitmiyor. Bunun da örneklerini görüyoruz." dedi.

Kat karşılığı inşaat nedir?

Kat karşılığı inşaat, arsa sahiplerinin veya eski bina sahiplerinin, arsalarındaki arsa payının bir bölümünü müteahhit firmaya vermeleri ve bunun karşılığında yeni evlerine kavuşmalarını sağlayan sisteme deniyor. 

Örneğin güzel bir mevkide arsanız var diyelim. Müteahhit firma ile yüzde 50 oran karşılığında anlaştıysanız o arsa üzerinde müteahhit eliyle inşa edilen 20 daireden 10 tanesi arsa sahibinin oluyor. 

Peki kat karşılığı inşaat anlaşmalarında oranlar neye göre değişiyor?

Kat karşılığı oranlarını değiştiren çok fazla unsur var. Arsanın konumu, büyüklüğü, imar planı, vasfı bunlardan bazıları. Örneğin Kütahya Atatürk Bulvarında bir arsanız varsa kat karşılığı oranı yüzde 50'nin de üzerine çıkabilirken, Sporkent bölgesinde bu oran yüzde 25 dolaylarında olacaktır. 

Bunu da etkileyen en önemli unsur; inşaatın bitmiş halindeki dairelerin ve dükkanların satış bedelleridir. Bulvar üzerindeki satış rakamları çok daha yüksek olacağından bu bölgede kat karşılığı inşaat oranları da daha yüksek olacaktır. 

ZA Yapı İnşaat'ın Eserlerinden Örnekler

Kütahya'da Kat Karşılığı İnşaat Yapan Firmalar
kütahya inşaat firmaları
kütahyanın en iyi inşaat firmaları
kütahyanın en büyük inşaat firmaları
kütahya kurumsal firmalar
kütahyanın en iyi inşaat şirketleri
kütahyanın en büyük inşaat şirketleri
kütahyanın en büyük inşaat şirketleri

Ulusal Basında ZA YAPI

kütahyada kat karşılığı inşaat yapan inşaat firmaları
kütahyada kat karşılığı inşaat yapan inşaat firmaları

Kütahya'da Arsam Var, Müteahhit Firma Arıyorum!

Kütahya'da arsanız varsa ve kat karşılığı inşaat yapacak inşaat firması arıyorsanız ZA Yapı sizin için en doğru adreslerden biri olacaktır. Uzun yıllar boyunca güven içinde oturacağınız evler yaptırmak istiyorsanız ZA Yapı ile buradan irtibata geçebilirsiniz: İLETİŞİM

Kütahya'da Yeni İnşaat Projeleri

Kütahya'da bu yıl başlanmış olan yeni inşaat projeleri hakkında detaylı bilgi almak için burayı ziyaret ediniz: Kütahya'da Yeni İnşaat Projeleri
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın