Atiye Dizisini Kaç Kişi İzledi? Imdb Puanı Kaç?

Atiye dizisi Netflix'in ikinci Türk dizisi olarak izleyiciyle buluştu. Drama ve gizem dizisi... Atiye dizisini tamamen ücretsiz bir şekilde izlemeniz mümkün... Bir diğer Türk yapımı Hakan Muhafız dizisi ilk dört haftanın sonunda tam 10.000.000 kişi tarafından izlenmişti. Atiye'yi ise tam...
Atiye Dizisini Kaç Kişi İzledi? Imdb Puanı Kaç?
Atiye dizisi Netflix'in ikinci Türk dizisi olarak izleyiciyle buluştu. Drama ve gizem dizisi olarak kategorilendirebileceğimiz Atiye dizisi aynı zamanda bir kitaptan uyarlanan bir dizi. Netflix, Şengül Boybaş'ın kaleme aldığı Dünyanın Uyanışı adlı kitaptan uyarlanan Atiye dizisini, kitabın yayımlanma tarihi olan Aralık 2018 tarihinden tam bir yıl sonra izleyiciyle buluşturdu.

Atiye dizisi konusu nedir?

8 bölümlük ilk sezonu ile Netflix'deki yerini alan Atiye, ressam olan Atiye'nin (Beren Saat) yaşamını konu alıyor. Mutlu bir ilişkisi ve sıradan bir hayatı olan Atiye, çocukluğundan beri çizdiği soyut resimlerdeki sembolün Göbeklitepe kazılarında Arkeolog Erhan (Mehmet Günsur) tarafından keşfedilmesiyle kendini hiç beklemediği olayların içinde buluyor. Mistik ve gizemli konusuyla dikkat çeken dizi, oldukça sürükleyici. Heyecanın hiç eksilmediği dizi, eleştirmenlerden tam not aldı.
Atiye dizisinden sonra biraz da Netflix'in en iyi komedi dizilerine göz atmaya ne dersin?

Atiye dizisi 2. sezon ne zaman yayınlanacak?

Dizinin izlenme oranlarına göre ikinci sezonun çekilip çekilmeyeceği konuşulurken; dizinin gördüğü yoğun ilgi, Netflix'in dikkatinden kaçmadı. 2020 yılında farklı Türk dizilerine de yer vereceğini bildiren Netflix, Atiye dizisinin ikinci sezonunu ne zaman yayınlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. 

Atiye dizisi imdb puanı kaç?

Atiye dizisi yayınlandığı 27 Aralık 2019 tarihinden beri izleyiciden oldukça iyi reaksiyonlar aldı. Imdb puan ortalaması da bunu ispatlar nicelikte: 8,0 puan! Kadın izleyicilerin ortalama 8,1 puan verdiği dizi, erkek izleyicilerden 7,8 ortalama puan aldı. Amerikalı izleyicilerden ortalama 7,5 puan alan dizi, bir diğer Türk yapımı Netflix dizisi olan Hakan Muhafız'ın da epey ilerisinde. Hakan Muhafız dizisi ortalama 7,1 puan alarak büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Atiye dizisi ücretsiz nasıl izlenir?

Atiye dizisini tamamen ücretsiz bir şekilde izlemeniz mümkün. Bunun için yapmanız gereken tek şey Netflix'e kayıt olmak. İlk 30 gün için hiçbir ücret ödemeniz gerekmeyen platform ile ilişkinizi  bu ücretsiz kullanabileceğiniz bir ayın sonunda sonlandırabilirsiniz. Eğer memnun kalırsanız aylık 17,99 TL'den başlayan fiyatlarla aboneliğinizi devam ettirebilir ve pek çok yerli ve yabancı filmi özgürce izleyebilirsiniz.
Düzenleme: Netflix, yaptığı açıklama ile Türkiye'deki 1 aylık ücretsiz üyeliğini kaldırdığını duyurdu.

Atiye dizisini toplam kaç kişi izledi?

Atiye dizisinin izlenme sayılarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Netflix'in beklentisi, ilk dört haftanın sonunda Atiye'nin tam 16.000.000 kişi tarafından izleneceği yönünde. Bir diğer Türk yapımı Hakan Muhafız dizisi ilk dört haftanın sonunda tam 10.000.000 kişi tarafından izlenmişti. Atiye dizisinde beklentinin oldukça yüksek olduğu açık.

Göbeklitepe nerede?

Göbeklitepe Şanlıurfa'nın 20 km kuzeydoğusunda, Örencik köyü yakınlarında bulunuyor. Buraya tıklayarak Google Haritalarda yerini tam olarak görebilirsiniz.

Göbeklitepe'nin önemi nedir?

  • Mısır piramitlerinden 7.500 yıl önce inşa edildi.
  • Yerleşik hayata ilk geçişlerin izlerini, yani buğdayın izlerini Göbeklitepe'de görebiliyoruz.
  • Bilinen ilk ibadet merkezi.
  • Göbeklitepe keşfedilmeden önce, o dönemde yaşayan insanların avcı-toplayıcı olduğu ve göçebe yaşadıkları zannediliyordu.
  • Sütunların ağırlığı 40 - 60 ton. O dönemde bunların nasıl taşındığı çözülemiyor. İleri düzeyde mimari ve inşaat teknikleri kullandıkları açık.
  • Sütunlarda yaba domuzu, yaban ördeği, boğa, yılan ve aslan gibi hayvan figürleri var. Bu da Neolitik çağda bu bölgede aslanların da yaşadığı anlamına geliyor.
  • Buluntulara göre buğday ilk olarak Göbeklitepe civarında yetiştirilmiş.
  • İlk bira yapımının Göbeklitepe'de gerçekleştirildiği düşünülüyor. Çünkü tahıl örneklerinde fermantasyon belirtileri saptanmış.
  • Tapınaktaki zeminler sıvı geçirmiyor. Böyle bir zemine ihtiyaç duyulmuş olması, tapınaktaki dini ritüellerde kan veya alkol gibi sıvı maddelerin yer aldığını ispatlar nitelikte.
  • Tapınak şu ana kadar yapılan keşiflere göre 12.000 yıllık.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın