Program ile Otomatik Tuğla Duvar Metrajı

Herkese merhaba, bu yazımda sizlere autocad ile uyumlu, otomatik duvar metrajı çıkarma programından bahsedeceğim. Değerli meslektaşım Ahmet Şenyü...

Program ile Otomatik Tuğla Duvar Metrajı
 Herkese merhaba, bu yazımda sizlere autocad ile uyumlu, otomatik duvar metrajı çıkarma programından bahsedeceğim. 

Değerli meslektaşım Ahmet Şenyüz'ün hazırlamış olduğu bu program sayesinde tuğla duvar metrajı çıkarırken epey vakit kazandım. Özellikle hazırlık aşamasını tamamladıktan sonra metrajı excel formatında teslim almak bir dakika bile sürmedi.

1 Dakikada Villa Tuğla Duvar Metrajı 

Üstelik sadece excel'e değil, autocad üzerine de metrajı aktarmanız mümkün. Veya excel'e aktardığımız bir hesabı yeniden programa aktarmanız da mümkün. Bu sayede daha sonradan metrajı kontrol etme ve detaylı bir şekilde inceleme fırsatı verilmiş.

Acelesi Olanlar İçin Oldukça Pratik 

Otomatik tuğla duvar metrajı programın çalışma mantığı basit. AutoCAD üzerinde, duvarların hangileri olduğunu işaretledikten sonra alan seçimi yaptığımda tüm metrajı bana sundu. Bunun yanında lento, pencere ve kapı metrajlarını da alma şansım oldu. Tabi sadece duvarları işaretlemek, bildiğiniz gibi yeterli değil. Minha edilecek, yani hesaptan düşülecek alanları da işaretlemek gerek. Yani kapı, pencere bölgelerini programa göstermek gerek. 

Bu arada program duvar kalınlıkları tanıyarak kalınlığa göre ayırıyor. Yani örneğin hazırlık aşamasında işaretlediğiniz bir duvarın kalınlığı 20 cm ise program bunu 20'lik duvar olarak tanımlıyor. Bunun üst limiti ise 30 cm kalınlıkta duvarlar. 30 cm'den daha kalın duvarlar için ise program, çift duvar hesabı yapıyor.

Hazırlık Aşaması En Önemli Bölüm

Hazırlık aşamasındayken epey dikkatli olmanız gerek. Eğer bir duvarı işaretlemeyi unutursanız program onu hesaba dahil etmiyor. Veya duvarın yüksekliğini yanlış tarif ederseniz hesaplarınız doğru çıkmıyor. 

İşin güzel yanı; farklı duvar yüksekliklerini farklı renklerde işaretleyerek kafa karışıklığının önüne geçmiş oluyorsunuz. Dikkatli bir şekilde, acele etmeden, adım adım hazırlık aşamasını tamamlamak gerekiyor.

Program Nasıl Kullanılıyor? (VİDEOLU ANLATIM)

Programın nasıl kullanıldığını anlattığım ve 2 katlı bir villa projesi için metraj çıkardığım bu videoyu izleyebilirsiniz.

Programı satın almak isterseniz metrajhesapla.com adresiyle iletişim kurabilirsiniz. Youtube abonelerime özel; MetrajHesapla10 indirim kodu ile %10 oranında indirim almanız da mümkün. Youtube abonem olmak için hemen tıklayın: https://www.youtube.com/@emirhanaydin

 Bu programa alternatif olabilecek yazılımlara göre, programın fiyatının oldukça ekonomik olduğunu söyleyebilirim. Ahmet Bey'in bu yazılıma zaman içerisinde sıva metrajı gibi ince işleri de dahil edeceğini düşünürsek önümüzdeki yıllarda bu programın çok daha farklı yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Meslektaşımın bu girişimini yürekten destekliyorum.

Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın