Kahramanmaraş'ta 7,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!

6 Şubat 2023 saat gece yarısı 04.17'de Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Gaziantep Şehitkamil'de 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depr...

Kahramanmaraş'ta 7.4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!
 Çok üzgünüm. Gerçekten... Kelimelerle duygularımı ifade edebilmem mümkün değil. İkinci 17 Ağustosu yaşıyoruz bu gece. Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. (Bkz: Depremin büyüklüğü ve şiddeti arasındaki fark nedir?)

Kahramanmaraş'ta Deprem!

6 Şubat 2023 saat gece yarısı 04.17'de Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Gaziantep Şehitkamil'de 7.7 (Mw büyüklüğü) büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin bir dakikadan uzun sürdüğü dile getiriliyor. Pek çok binanın yıkıldığı ve pek çok vatandaşımızın da göçük altında kaldığı bildiriliyor. Göçük altında kalanlar, sosyal medya aracılığıyla konumlarını bildirerek yardım talep ediyor.

Deprem Hangi Şehirleri Etkiledi?

Depremden Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis etkilendi. Basın açıklaması yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Tüm arama kurtarma ekiplerimizi deprem bölgelerine sevk ettik. Şu an son gelen artçı 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik." dedi.

Artçı Depremler Devam Ediyor

7,7 büyüklüğündeki depremin ardından artçı depremler de olağanca büyüklüğüyle gerçekleşmeye devam ediyor. Konuyla ilgili twitter üzerinden açıklama yapan Naci Görür: "Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terk edin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir." dedi.

Şu ana kadar en büyüğü 6.6 büyüklüğünde olan 22 artçı deprem meydana geldi. Açıkçası bu değerler korkunç değerler. 6.6 büyüklüğündeki bir deprem bile kendi başına oldukça büyükken, birkaç dakika önce 7,7'lik bir depremle savaşmış, yorgun binalara, belki de hasar almış binalara, art arda gelen 6'nın üzerindeki depremler çok daha fazla yıkıcı olabilir. Lütfen evlerinizi terk edin.

Cep Telefonlarınızı Kullanmayın!

Deprem bölgesinde telefon hatlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi oldukça önemli. Lütfen cep telefonlarınızı gereksiz yere kullanmayın. Yine aynı şekilde bir başka uyarım da şu olacak; gereksiz yere karayolu trafiğine çıkmayın ve trafiğin kilitlenmesine neden olmayın.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın