Duvar Metrajı - Pratik Yöntem | Tuğla, Gazbeton, Ytong, Bims

Bu yazımda, tuğla duvar metrajı hakkında pratik yöntemden bahsedeceğim. Bu yöntemi, gazbeton (ytong) metrajında, bims metrajında ve benzeri duvar...
Duvar Metrajı - Pratik Yöntem | Tuğla, Gazbeton, Ytong, Bims

Bu yazımda, tuğla duvar metrajı hakkında pratik yöntemden bahsedeceğim. Bu yöntemi, gazbeton (ytong) metrajında, bims metrajında ve benzeri duvar metrajlarında kullanabilirsiniz.

Duvar metrajına nasıl başlanır?

duvar metrajına nasıl başlanır? duvar metrajına başlarken dikkat edilmesi gerekenler
Duvar metrajına başlarken dikkat edilmesi gereken ilk unsur, duvar metrajında sadece mimari projenin yeterli olmayacağıdır. Duvar metrajını çıkarırken mutlaka statik projeyi de gözden geçirmelisiniz.

Tuğla duvar, ytong (gazbeton) ve bims gibi yapı elemanlarının metrajlarını çıkarırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da minha edilecek alanlar olmalıdır. Yani "eksiltme" yapılacak alanlar. Pencere boşlukları, kapı boşlukları bu alanlardandır.

Tuğla duvar metrajında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise duvarların kalınlıklarıdır. Eğer kalınlıkları ayırarak ilerlemezseniz, hangi tuğla tipinden ne kadar sipariş vermeniz gerektiğini tespit edemezsiniz.

Tuğla siparişi verirken göz önünde bulundurmanız gereken hususların başında ise "zaiyatlar" konusu gelir. Yapı elemanlarında zaiyatlar olur. Kırılan malzemeler, yeri konusundan değişiklik yapılan duvarlar vb. Bu nedenle zaiyatları da düşünerek malzeme siparişi vermelisiniz.

Autocad üzerinden pratik tuğla duvar metrajı çıkarmak

Youtube kanalımda detaylarıyla birlikte yayımladığım pratik duvar metrajı hesabına geçmeden önce, videoda bahsettiğim çalışma dosyalarının indirme linklerini paylaşmak istiyorum.

Dosyaları indirdikten sonra, eş zamanlı olarak benimle birlikte duvar metrajı çıkarabilirsiniz. Uzun bir video oldu. Videoya başlamadan önce içeceklerinizi ve yiyeceklerinizi hazırlamayı unutmayın. Unutmadan, kafanıza takılan her problemi yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.

Pratik Duvar Metrajı Programı

İlave olarak duvar metrajı çıkarırken autocad'de kullanabileceğiniz metraj eklentilerini de kullanabilirsiniz. Bu konuda MetrajHesapla.com size epey zaman kazandırabilir. Kullanacağınız duvar metrajı programıyla duvar yüksekliklerine göre ayrı ayrı, minha yapılacak alanları da tanıyarak, metrajlarınızı isim isim excel'e aktarabilirsiniz.

Tuğla duvarda harç hesabı nasıl yapılır?

Bu konuya esas olarak videoda değindim ancak buradaki yazımda biraz daha detaylı anlatmaya çalışmıştım. Bu hesap konusunda bilgi edinmek isteyenleri böyle alalım: Gün gün inşaat - Tuğla metrajı, Tuğla duvar örülmesi maliyeti

Metraj videoları devam edecek mi?

Evet, metraj videolarına devam etmeyi planlıyorum. Hatta şimdiden beton metrajı videosu hazır bile. Ancak diğer metraj kalemlerine girmeden önce, kanalıma abone kişilerden geri dönüşleri almayı bekleyeceğim. Çünkü tahmin edeceğiniz üzere metraj videoları için çok fazla çaba sarf etmem gerekiyor.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Sonraki blog yazılarımda görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın.

Bu yazım da ilginizi çekebilir: Tuğla duvar örerken dikkat edilmesi gerekenler
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın