Türkiye'nin En İyi İnşaat Firmaları

Rönesans Holding, 2020 yılında on basamak birden yükselerek 23. sırada yer aldı ve sahip olduğu, "Türkiye'nin en büyük inşaat firması" ünvanını kor...

Türkiye'nin En İyi İnşaat Firmaları

Uluslararası, ENR (Engineering News - Records) TOP 250 inşaat firması sıralamasına bu yıl Türkiye'den tam 44 inşaat firması adını yazdırdı. Türkiye için listenin başında Rönesans Holding yer alırken ikinci sırayı ise Limak İnşaat aldı. 2019 yılında 33. sırada bulunan Rönesans Holding, 2020 yılında on basamak birden yükselerek 23. sırada yer aldı ve sahip olduğu, "Türkiye'nin en büyük inşaat firması" ünvanını korudu.

44 Türk inşaat şirketinin yer aldığı listede 23 şirket Ankara firması olurken, 21 şirket de İstanbul firması oldu. İzmir'den ve diğer şehirlerden herhangi bir firma "Dünyanın en büyük 250 müteahhit firması" listesine adını yazdıramadı.

Ankara'nın en iyi inşaat firmaları

  • Rönesans Holding

ENR TOP 250 listesine göre Ankara'nın ve aynı zamanda Türkiye'nin en büyük inşaat firması Rönesans Holding, Avrupa'nın da en büyük 9. müteahhit firması oldu.

1993 yılında Erman Ilıcak tarafından kurulan şirket; 28 ülkede 75.000'i aşkın çalışanıyla inşaat, enerji, ve sağlık alanlarında faaliyet gösteriyor. 

  • Limak İnşaat

Nihat Özdemir ve Sezai Bacaksız ikilisinin henüz 28 yaşındayken kurdukları Limak İnşaat, sadece inşaat sektöründe değil; turizm, enerji, çimento, altyapı, havalimanı, liman yönetimi, gıda ve hayvancılık sektörlerinde de faaliyet göstermektedir. Oldukça aktif bir iş adamı olan Nihat Özdemir, TFF'nin de başındaki isimdir.

İstanbul'un en iyi inşaat firmaları

  • Tekfen İnşaat

Teknoloji ve Fen kelimelerinin birleşmesiyle ismi oluşturulan Tekfen İnşaat, 1957 yılında kuruldu. Oldukça köklü bir firma olan Tekfen İnşaat, Borsa İstanbul'da da işlem gören şirketlerden biri. Dünyadaki en büyük 250 inşaat şirketi arasında 65. sırada yer alan şirket İstanbul'un da en iyi inşaat şirketi konumunda.
Türkiye'nin En İyi İnşaat Firmaları: Teknoloji ve Fen kelimelerinin birleşmesiyle ismi oluşturulan Tekfen İnşaat, 1957 yılında kuruldu.

  • Yapı Merkezi İnşaat

ENR TOP 250 listesinde 78. sırada yer alan Yapı Merkezi İnşaat 1998'den beri bu listede yer alarak büyük bir başarı elde etti. Toplu ulaşım / raylı sistemler kategorisinde ise üçüncü sıraya (1999 yılı) kadar yükselen şirket 2020 yılında da bu kategoride 10. sırada yer aldı.

İzmir'in en iyi inşaat firmaları

  • Folkart

ENR TOP 250 listesine girememiş olsa da Folkart'ın, İzmir'in açık ara en iyi inşaat şirketi olduğunu söylemek mümkün. Grup şirketleri ile endüstri, sağlık, maden alanlarında da faaliyetlerini sürdüren firmanın en meşhur projeleri ise İzmir Narlıdere projesi ve Folkart Towers.
Türkiye'nin En İyi İnşaat Firmaları, folkart, narlıdere izmir
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın