Tam Kapanmada İnşaat Şirketleri Muaf Mı?

26 Nisan 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve tüm ülkeyi kapsayan tam kapanma kararında inşaat şirketleri muaf...
tam kapanmada inşaat şirketleri muaf mı?
26 Nisan 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve tüm ülkeyi kapsayan tam kapanma kararında inşaat şirketleri muaf olacak mı?

İnşaat şirketleri tam kapanmada faaliyetlerine devam edecek mi?

Yayımlanan genelgenin ekinde yer alan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler listesinin 7. maddesinde "Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar, " ibaresi yer almakta. 

Firma tarafından sigortalı çalışana verilecek izin kağıdında bu maddeye atıfta bulunulması durumunda çalışan, kısıtlama süresince işi ile evi arasından farklı bir güzergahta bulunmamak koşuluyla dışarı çıkabilecek.

Yayımlanan genelgede önceki genelgelere göre birtakım farklılıklar mevcut. Bunların arasında en çok dikkat çeken şey ise; sahte izin belgesi düzenleyenlere karşı ve izin belgelerini maksadını aşan şekilde kullananlara karşı ilave önlemler ve ekstra denetimler yapılacağı.

Sokağa çıkma yasağı izin belgesi örneği... 

29 Nisan 2021 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkma yasağı izin belgesi standart hale getirildi. Ancak bu belge (aşağıda) üç gün boyunca geçerli olacak. Bu süre zarfında izin belgesi başvurularının e-başvuru sisteminden yapılması gerekiyor. Detaylar için tıklayın: Sokağa çıkma izin belgesi nasıl düzenlenecek?
Sokağa çıkma yasağı izin belgesi örneği...

Başka hangi evraklar gerekli?

Firma tarafından verilen izin kağıdının dışında, çalışanın firmada çalışır durumda olduğuna dair SGK hizmet dökümü belgesi de gerekli evraklar arasında. Yasaklar ilk ilan edildiği zaman polis kontrollerinde; firmanın vergi levhası da sorulmuştu. Firmanın vergi levhasını da yanınızda bulundurmanızda fayda var.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın