Yol Kapatma İzni Nasıl Alınır?

Yol kapatma izni nasıl alınır sorusunun cevabı şehirden şehire, kurumdan kuruma değişiklik göstermekte. Ancak en yaygın uygulama; ilk olarak ilgili belediyeye dilekçe yazm...
Yol Kapatma İzni Nasıl Alınır? İnşaat yol kapatma izni
Şehir içi şantiyelerinin en büyük sorunlarından biri de; şantiyeye tırla malzeme geldiğinde, kanalizasyon bağlantısı yaparken, şantiye kurulumu yaparken vb. işlemlerde yolu kapatmak oluyor. Bu makalemde "inşaat işleri için yol kapatma izni nasıl alınır?" konusuna değineceğim.

İnşaat İşleri İçin Yol Kapatma İzni Nasıl Alınır?

Yol kapatma izni nasıl alınır sorusunun cevabı şehirden şehire, kurumdan kuruma değişiklik göstermekte. Ancak en yaygın uygulama; ilk olarak ilgili belediyeye dilekçe yazmanız ve yolu kapatmak için izin almanız ile başlıyor. Ardından bu belgeyi ve trafik şube denetleme amirliğine yazılı diğer dilekçenizi; trafik şube denetleme amirliğine götürmeniz ve buradan da izin almanız gerekiyor.

Bu dilekçelerde; hangi yolun kapatılacağı, yolun kaç saat süreyle ve hangi tarihte kapalı kalacağı mutlaka yazılı olmalıdır. Ayrıca dilekçede; kapatılacak yolun trafik işaret ve işaretçileriyle kapatılacağı, bağlantı yollarına veya servis yollarına bağlanacağı, her türlü güvenlik önleminin alınacağı da yazılı olmalıdır.

Örnek Yol Kapatma İzni Dilekçesi - Belediye

............................ Belediyesi
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne

......................ili ......................... ilçesi ......................Mh. ........................... Caddesinde No: .............. yanında jet grout zemin iyileştirmesi çalışmalarında kullanılan tüm ekipmanların ve makinelerin tırlara yüklenmesi için 7 Mart 2020 tarihinde, sabah 8.00 ile öğleden sonra 17.00 arasında yolun trafiğe kapatılması gerekmektedir. Konuyla ilgili her türlü güvenlik önlemini alıp, trafik işaret ve işaretçileriyle yolu yan yollara yönlendirmek şartıyla yolu kapatmak üzere tarafıma izin verilmesi hususunun gereğini arz ederim.

           
                                                                                                          Emirhan Aydın
                                                                                                          TC: ...........................                                                                                                                                  Tel: ............................

Örnek Yol Kapatma İzni Dilekçesi - Trafik Şube Denetleme Amirliği

........................ Trafik Şube
Denetleme Amirliği’ne

..................... ili ....................... ilçesi ..................... Mh. ....................... Cd.’de No: ............ yanında jet grout zemin iyileştirmesi çalışmalarında kullanılan tüm ekipmanların ve makinelerin tırlara yüklenmesi için 7 Mart 2020 tarihinde, sabah 8.00 ile öğleden sonra 17.00 arasında yolun trafiğe kapatılması gerekmektedir. Konuyla ilgili her türlü güvenlik önlemini alıp, trafik işaret ve işaretçileriyle yolu yan yollara yönlendirmek şartıyla yolu kapatmak üzere tarafıma izin verilmesi hususunun gereğini arz ederim.

           
                                                                                                          Emirhan Aydın
                                                                                                          TC: ........................
                                                                                                          Tel: ........................

Yolu trafiğe kapatırken dikkat etmeniz gerekenler

  • Trafik işaret ve işaretçileriyle yolu yan yollara yönlendirdiğinizden emin olun.
  • Şeritlerle ve diğer işaretçilerle yola girişlerin tamamen kapatıldığından emin olun.
  • Yol kapatma izninizin olduğu saatlerin dışında yolu kapatmayın.
  • İşiniz planladığınızdan erken bittiyse, yol kapatma izniniz devam etse bile belediyeyi ve traifk şube denetleme amirliğini konu ile ilgili olarak bilgilendirin ve yolu trafiğe açın.
  • Eğer yolun tek şeridini trafiğe kapatıyorsanız ve yan şeritten trafik akışı devam ediyorsa, trafik işaret ve işaretçileriyle gelen araçları diğer şeride yönlendirdiğinizden emin olun.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın