İnşaat Mühendisi Danışmanlık Ücretleri - 2024 (En az bedel)

60 dakikadan fazla zaman almayan danışmanlık konuları; malzeme bilgisi, pratik bilgiler, mesleki ip uçları, uygulama yöntemi bilgisi, birim metreka...

İnşaat Mühendisi Danışmanlık Ücretleri - 2024 (En az bedel)

İnşaat Mühendisi Danışmanlık Ücretleri - 2024 (En az bedel)

1. Grup: Sözlü Danışma - 4.000 TL + KDV

60 dakikadan fazla zaman almayan danışmanlık konuları; malzeme bilgisi, pratik bilgiler, mesleki ip uçları, uygulama yöntemi bilgisi, birim metrekare üzerinden yaklaşık olarak fiyat tespiti yapılan işler gibi konular birinci grup danışmanlık tarifesiyle fiyatlandırılır.

İlk bir saatten sonraki her bir saat; ilave 1.000 TL  / saat + KDV olarak ücretlendirilir.

2. Grup: Yazılı Danışma - 6.500 TL + KDV

120 dakikadan fazla zaman almayan yazılı danışmanlık istenen konular; yapılarda oluşan çatlaklarla ilgili yazılı danışmanlık, resmi kurumlara yönlendirme ve yol haritasını tarif etme, yönetmelikler hakkında bilgilendirmeler, basit metraj ve maliyet çıkarılması işleri gibi konular ikinci grup danışmanlık tarifesiyle fiyatlandırılır.

3. Grup: Çağrı Üzerine Gidilen Yerde Danışma (İlk bir saate kadar) - 4.000 TL  + KDV

Çağrı üzerine mühendisin, danışanın yanına veya şantiyeye gitmesi ve burada sözlü danışmanlık vermesi üçüncü grup danışmanlık tarifesiyle fiyatlandırılır. Üçüncü grupta yol için harcanan ulaşım masrafı ve harcanan süre, iş süresine ilave edilir ve buna göre fiyatlandırma yapılır. Bu tarifeye göre;
  • İlk bir saate kadar 4.000 TL + (Kat'edilen yol, gidiş ve dönüş toplamı (km) x Güncel Yakıt Bedeli (TL/lt) x 0,12) + KDV
  • Takip eden her saat için ilave: 1.000 TL / saat + KDV

4. Grup: Danışmanlık - Mühendis tespit eder

İlk üç danışmanlık grubuna girmeyen danışmanlık konularında mühendis, tespiti doğrultusunda fiyatını belirler. Ancak;
  • Bu bedel 1. Grup Sözlü Danışma bedelinden daha düşük olamaz.
  • İş için harcanan toplam zaman 20 saati geçiyor ise saatlik ücret 700 TL'den (+KDV) daha düşük olamaz.

Örnek 1:

Danışan, bir inşaat mühendisini telefonla arayarak ve yapacağı evin maliyetiyle ilgili detaylar verip, ne kadara mâl edeceği hakkında fikir istedi. Bu sözlü konuşma yaklaşık 90 dakika sürdü. Ödemesi gereken tutar nedir?

Bu durumda danışanın mühendise ödemesi gereken tutar; 
1. Grup Bedeli + İlave 1 Saat Bedeli = 5.000 TL + KDV

Örnek 2:

Danışan, bir inşaat mühendisine mail yoluyla ulaştı ve yapacağı evin maliyetiyle ilgili detaylar verip, ne kadara mâl edeceği hakkında fikir istedi. Bu mailin yanıtlanması yaklaşık 90 dakika sürdü. Ödemesi gereken tutar nedir?

Bu durumda danışanın mühendise ödemesi gereken tutar; 
2. Grup Bedeli = 6.500 TL + KDV

Örnek 3:

Danışan, bir inşaat mühendisini ofisine davet ederek, yapacağı evin maliyetiyle ilgili detaylar verip, ne kadara mâl edeceği hakkında fikir istedi. Yolun gidiş geliş mesafesi toplam 50 kilometre sürdü ve güncel mazot fiyatı 40 TL. Görüşme 3 saat sürdü. Danışanın ödemesi gereken tutar nedir?

Bu durumda danışanın mühendise ödemesi gereken tutar; 
3. Grup Bedeli + İlave 2 Saat Bedeli + (50 km x 40 TL x 0,12 = 240 TL) = 6.240 TL + KDV

Örnek 4:

Danışan, bir inşaat mühendisinde yapacağı evin maliyetiyle ilgili detaylar verip, ne kadara mâl edeceği hakkında metrajlarıyla birlikte kesin hesap istedi. Mühendis bu iş için 9 gün boyunca, günde 4 saat zaman ayırdı. Danışanın ödemesi gereken tutar nedir?

Bu durumda danışanın mühendise ödemesi gereken tutar;
9 gün x 4 saat = 36 saat (20 saati geçiyor, taban fiyat saatlik 700 TL)
36 saat x 700 TL = 25.200 TL + KDV
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın