Okan Buruk 3-0 Jorge Jesus

Dün akşam Kadıköy'de oynanan derbide 3-0'lık skorla gülen taraf Galatasaray oldu. İki tarafın da yüksek motivasyonla çıktığı maçta Fenerbahçe'nin p...

 

Okan Buruk 3-0 Jorge Jesus

Dün akşam Kadıköy'de oynanan derbide 3-0'lık skorla gülen taraf Galatasaray oldu. İki tarafın da yüksek motivasyonla çıktığı maçta Fenerbahçe'nin pili etken tükendi.

Galatasaray kontrollü başladı

Fenerbahçe'nin ilk dakikalardaki yoğun baskısı, Kadıköy'ün muhteşem atmosferiyle Galatasaray'ı baskı altına aldı. Ancak bu durum fazla uzun sürmedi. Taktik dehası Okan Buruk, takımını derbiye oldukça iyi hazırlamıştı. Ara paslarla Fenerbahçe'ye karşı psikolojik üstünlüğün kazanılması fazla uzun sürmedi. 

Fenerbahçe demoralize oldu

Galatasaray'ın ara paslarla sağlı sollu Fenerbahçe kalesine gelmesi, bir süre sonra Fenerbahçe'yi psikolojik olarak tamamen bitirdi. Dediğim gibi, Okan Buruk takımını oldukçada iyi hazırlamıştı. Fenerbahçe'nin zaaflarını biliyordu ve çizgi halinde ofsayt taktiği yapmaya çalışan savunma hattını güçlü ve hızlı oyuncularıyla kolaylıkla alt etti. Szalai'nin ilk defa bu kadar zorlandığını gördüm. Burada alkışlar tabi ki Barış Alper'e!

İlk gol yoğun baskının sonucu oldu

İlk gol bir duran top organizasyonunun devamında geldi. Fenerbahçe'nin bu gole hızlı reaksiyon vermesi gerekiyordu ancak bireysel oyunun ötesine geçemedi. Maçı izleyen taraftarlar şunu mutlaka aklından geçirmiştir. King'den önce Fenerbahçe nasıl atak yapıyordu? Çünkü King çok uzun bir süre sakatlık sebebiyle forma giyememişti. Ve dün akşamki atak organizasyonlarının kilidi King'deydi. Ancak bu ataklar golle sonuçlanmadı.

Bitiricilik sıfır

Jorge Jesus'un önceliği hiçbir zaman savunma olmadı. Bu aşikar. Ancak böyle oyunlarda eğer gol atamıyorsanız sorun var demektir. Şunu anlarım; Fenerbahçe 3 yiyip 4 atıyorsa orada taktik işliyor demektir. 

Ancak bitiricilik konusunda sorunlar olduğu ortada. Üçüncü bölgeye kadar topu getiren takım, bir türlü o bölgede istediği hamleleri yapamadı. Bu bana Aykut Kocaman sezonlarını hatırlattı. Pas pas pas... Sonuç? Sonuç yok.

Altay'a ne demeli?

Şampiyon takımlara bakarsanız eğer, şampiyonluk yolunda kalecilerin büyük sorumluluk aldığını görürsünüz. Eğer kaleci o sezon 3-4 maçta takımına puan kazandırırsa o takımı zaten kimse tutamaz. Ancak Altay ne yazık ki bu performanstan çok uzak.

Puan kazandıracak ekstra kurtarışlar bir yana, motivasyonunu diri tutup normal performansını dahi gösterebildiğini sanmıyorum. Fenerbahçe'nin iyi bir kaleci transferine ihtiyacı var.

Kırmızı kart problemi

Fenerbahçeli oyuncuların bir başka problemi de kırmızı kart meselesi. Yahu bir olur iki olur. Bu sezon yanlış hatırlamıyorsam her üç maçın birinde takım eksik oynadı. Bu büyük bir problem. Artık sahada 2000'li yılların futbolu oynanmıyor. Her bir oyuncu altın değerinde. Eğer bir kişi eksikseniz oyunun kontrolünü alıp skor üretmeniz oldukça zor.

Jorge Jesus ne yapmalı?

Jorge hocam acil olarak kaleci transferine yönelmeli. Akabinde de teknik kapasitesi yüksek takımlara karşı savunma derinliği oluşturacak bir taktik tercih etmeli. Aksi halde derbi galibiyeti hayal olur. 

Açıkça söylemek gerekirse, dün akşamki 3-0'lık skoru öpüp başımıza koymamız, hatalarımızdan ders çıkarmamız gerekiyor.

Bir alkış Ferdi Kadıoğlu'na

Dün akşam takımın dinamosu şüphesiz Ferdi'ydi. Ne Arda ne başka biri. Bu takımın yıldızı Ferdi'dir. Yolu açık olsun güzel kardeşimin.

Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın