2021 Yılı Benim İçin Nasıl Geçti?

2021 yılını geride bıraktık. Pandeminin etkileriyle ve ekonomik buhranlarla geçen 2021 yılı, birçok kötü olayı tatmamıza neden olsa da, iyi şeyler...

2021 Yılı Benim İçin Nasıl Geçti?
 2021 yılını geride bıraktık. Pandeminin etkileriyle ve ekonomik buhranlarla geçen 2021 yılı, birçok kötü olayı tatmamıza neden olsa da, iyi şeyler de yok değildi. Bu yazıyı yazarken hem biraz kendi içimde yıl değerlendirmesi yapmak istiyorum hem de yeni yıl için hedef listemi şekillendirmek istiyorum.

Kişisel

Hayatımda büyük bir yeri olan kişisel blogum; emirhanaydin.com.tr adresi 2021 yılında;
  • Tam 190.000 farklı kişi tarafından ziyaret edildi. Bu sayı geçen yıla göre %80 daha fazla.
  • Kullanıcılar tarafından toplamda 240.000 kez siteye giriş yapıldı.
  • Siteye giren kullanıcılar ortalama olarak 1 dakika 41 saniye sitede vakit geçirdi. Bu süre geçen seneye göre 5 saniye daha fazla.
2022 yılında ise yıllık ziyaretçi sayımı 200.000 dolaylarına taşımak istiyorum. Tabi bunun için çok daha fazla çalışmam gerekecek. 

Bu yıl beni en çok heyecanlandıran olaylardan biriyse; uluslararası mühendislik dergisinde yayımlanan bir makalede, bloguma atıfta bulunulmuş olmasıydı. (İlgili makale: Riskli yapıların risk durumlarının gözlemsel analiz ile tespiti)

İlgili makalede "Taşıyıcı sistem çatlakları" başlıklı yazıma atıfta bulunulmuştu.

2021 yılı hedeflerimden biri olan inşaat içerikli youtube kanalımı da hayata geçirdim. Hazırladığım videolar şimdiden tam 1.100 saat izlendi. 2022 yılında kanalımda 15.000 saat izlenmeye ve 10.000 aboneye ulaşmak istiyorum.

Finans

Bu yıl öğrendiğim şeylerden bir başkası da "temettü emekliliği" kavramı oldu. Yok bitcoin'di yok borsaydı derken, evet heyecan yaşadım ama bu yatırımlarımdan tam manasıyla keyif alamadım. Çünkü sonu yoktu ve ani bir düşüşle ters yakalanma olasılığı olan yatırım araçlarıydı.

Oysa temettü emekliliği kavramıyla, şirketlerin borsadaki değerlerinden ziyade, şirketlerin uzun soluklu yol arkadaşı olabileceğimi öğrendim. Üstelik de doğru adımlarla; dövizden, faizden ve diğer yatırım araçlarından daha fazla kazanabileceğimi öğrendim. Bu konuda bir şeyler öğrenmek kendimi epey iyi hissetmemi sağladı.

İnşaat

2021 yılında Wintergarden projesini ve Filiz Apartmanı projesini epey ilerlettim. İki projeden de çektiğim videoları inşaat içerikli videolar paylaştığım youtube kanalımda yayımladım, yayımlamaya da devam ediyorum. Buraya da örnek bir video koyayım ve abone olma konusunda sizi teşvik etmiş olayım :)

Eğitim - Kültür

2021 yılı eğitim - kültür hedeflerim açısından biraz zayıf kalsa da yine de güzel gelişmeler yaşandı.
  • Rusçamı ve ingilizcemi geliştirdim. Memrise ve Duolingo aboneliklerimi yeniledim.
  • Geneli inşaat sektörüyle alakalı 50'nin üzerinde makale yayımladım ve bu makaleler 100.000 görüntülenme aldı.
  • Spotify'a göre bu sene en çok Ezhel'i dinledim. Şebnem Ferah ve Duman da yine ilk 5 sanatçı arasında yer aldı.
  • Pek çok dizi izledim. Netflix'e girip izleme etkinliğime göz attığımda ne kadar çok dizi izlediğimi fark ettim. Tekrar tekrar izlediğim diziyse Friends dizisi oldu. Into the night, bu sene akılda kalanlardan...
  • Bu yıl Udemy'de e-ticaretle alakalı bir kursa çok fazla vakit ayırdım. 2022 yılı için de bununla ilgili hedeflerim var.
Ayrıca 2021 yılında ailemle daha çok vakit geçirdim. Annemin muhasebe alanındaki yeni başarılarına şahit olurken babamın da eşsiz tecrübelerinden yararlanma fırsatı buldum.

Umuyorum 2022 yılı, bu listeden çok daha fazlasını bana sunar. Ülkem ve milletim için güzel bir yıl diliyorum.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın