İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?

YKS sınavının sonuçlarının açıklanması ile beraber tüm öğrenciler kendilerine en uygun olan meslek seçimi için kolları sıvadılar. İlginin son yılla...

İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?

YKS sınavının sonuçlarının açıklanması ile beraber tüm öğrenciler kendilerine en uygun olan meslek seçimi için kolları sıvadılar. İlginin son yıllarda düştüğü inşaat mühendisliği bölümü için en iyi üniversiteler hangileri sorusu öğrencilerin en çok sorduğu sorulardan biri.

Gelin Türkiye'de inşaat mühendisliği bölümü en iyi üniversiteleri analiz edelim. Bu yazı da ilginizi çekebilir. İnşaat mühendisliği nasıl bir meslek? Ne kadar para kazanırlar?

 1- İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Listemizin 1. sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü yer almakta. 43 adet profesörün görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü 1727 yılında kuruldu. 

İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?

Alanında duayen profesörlerin görev yaptığı üniversiteyi; inşaat mühendisliği dalında en iyi üniversite olarak düşünebilirsiniz.

  • Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 59.396'e girerek hak kazanmak mümkün.
  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 38.768'e girerek hak kazanmak mümkün.

2 - Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Listemizin 2. sırasında 1956 yılında kurulan Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü yer alıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi'ne göre daha az sayıda profesör barındıran Orta Doğu Teknik Üniversitesi yine de en iyi üniversitelerden biri. Listemizde ikinci sırada yer alan üniversite inşaat mühendisliği alanında duayen hocalar barındıran bir üniversite.

  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 43.551'e girerek hak kazanmak mümkün.

3 - Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

3. sırada tercihlere göre birinci sırada yer alsa da bizim endeksinde göre 3. sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi var. Uğur Ersoy gibi seçkin bir profesörün görev yaptığı üniversitede pek çok ünlü profesör de bulunuyor

İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?

  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 20.471'e girerek hak kazanmak mümkün.

4 - Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

4. sırada Cumhuriyetle yaşıt Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü bulunuyor. Yıldız Teknik Üniversitesinin akademik kadrosu seçkin üniversitelerin akademik kadrosuna göre oldukça kısıtlı. Ancak yine de bulunduğu konum, bulunduğu şehir ve sosyal imkanları nedeniyle listede 4. sırada olmasına karar verdik.

  • Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 85.931'e girerek hak kazanmak mümkün.
  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 68.134'e girerek hak kazanmak mümkün.

5 - Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Listemizin 5. sırasında Ankara'dan ikinci bir üniversite var. Gazi Üniversitesi gerek akademik kadrosuyla gerekse akademik çalışmalarıyla listemize 5. sıradan giriş yaptı.

  • Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 116.624'e girerek hak kazanmak mümkün.
  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 89.610'e girerek hak kazanmak mümkün.

6 ve 7 -  Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül İnşaat Mühendisliği Bölümü

6. ve 7. sırada Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi var. İzmir üniversiteleri; gerek konum, gerek akademik kadro gerekse bilimsel makaleler ile değerlendirdiğimizde, seçkin üniversiteler listemize girmeye hak kazandılar.

İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?
  • Ege Üniversitesi Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 113.864'e girerek hak kazanmak mümkün.
  • Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 137.519'e girerek hak kazanmak mümkün.

8 - Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

8. sırada bir başka teknik üniversite var. Bu defa rotamızı karadenize çeviriyoruz. 1963 yılında kurulan Karadeniz Teknik Üniversitesi listemize 8. sıradan giriş yapıyor. Akademik kadro olarak oldukça güçlü olan Karadeniz Teknik Üniversitesi yaptığı bilimsel çalışmalarla da bunu kanıtlar nitelikte.

  • Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 212.547'e girerek hak kazanmak mümkün.
  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 169.688'e girerek hak kazanmak mümkün.

9 - Eskişehir Osmangazi üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

9. sırada gözlerimizi Eskişehir'e çeviriyoruz. 1974 yılında kurulan Eskişehir Osmangazi üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü gerek akademik kadrosu gerekse çalışmalarıyla seçkin üniversiteler listemize girmeyi başardı. Duayen Profesör Doktor Ahmet Topçu hocamızın adı dahi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni seçkin üniversiteler listemize sokmaya yeter esasında.

İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?
Çünkü inşaat mühendisliğinden mezun her mühendis bilir ki üniversite hayatı boyunca herkes ama herkes muhakkak Ahmet Topçu'nun kaynaklarından, Ahmet Topçu'nun eserlerinden ve notlarından faydalanmıştır. Buradan Ahmet Topçu hocamızı rahmetle anıyorum.

Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

17 yorum

  1. 13 Şubat, 2023 01:07
    Yıldız Teknik Üniversitesinin akademik kadrosu seçkin üniversitelerin akademik kadrosuna göre oldukça kısıtlı. Bu ne demek? Kisitlidan kasit nedir? Detaylandirin lutfen
    1. 09 Mart, 2023 13:50
      kısıtlıdan kasıt 19 prof bulunuyor bölümde. akademik kadronun gücünü kişi sayısı ile hesaplamak çok sağlıklı değildir fakat benim görüşümce çok prof olması çeşitli alanlara hakim daha çok insanın ders verebileceği anlamına geliyor. Bu sebeple kötü durumda olmasa da YTÜ, önündeki üniversitelere göre daha kısıtlıdır. Fakat yine de ders kalitesi iyidir ve bölümde köklü bir kültür bulunmaktadır.
    2. 28 Ağustos, 2023 11:32
      24 tane "dandik" profesörü kadrosunda bulunduran katüye güclü akademik kadrosu var demissiniz. bu listede tek negatif yorum yazdiginiz universite YILDIZ. Bunun kötü niyet icerdigini dusunuyorum.
    3. 28 Ağustos, 2023 19:55
      Ege Üniversitesi insaat muhendisligi bolumunde 9 prof var ama size gore kadrosu cok kuvvetli, Eskişehir Osmangazi üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde 10 prof var ama size gore kadrosu kuvvetli, Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde 16 prof var ama size gore kadrosu kuvvetli, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde 11 prof var ama kadrosu kuvvetli. EVET SIZIN YILDIZ TEKNIKLE ILGISI BIR KUYRUK ACINIZ VAR. NET!
    4. 29 Ağustos, 2023 09:18
      Arkadaşlar ne oldu okulun wp grubunda mı paylaşıldı da yıldızcılar gelip burada yorum yazıyor art arda? Okuduğunuzu anlamanızda bir problem mi var? Odtu, itü ve boğaziçinin ardından dördüncü sırada yer vermişim yıldıza. Hala da aynı fikirdeyim. İlk üçte olduğunu düşünüyorsanız kendi web sayfanızda kendi yorumlarınızla kendi listenizi oluşturursunuz. Veya uluslararası listelere itiraz edersiniz. Ayrıca başka üniversitelerin hocalarına "dandik" demek, sizin seviyenizi belirtmiş. Şimdi gidip ağlayarak günlüğünüze fikirlerinizi yazabilirsiniz. Zira fikir belirtmekten ziyade ağzınızdaki salyaları savurmuşsunuz.
    5. 29 Ağustos, 2023 11:34
      Sadece YILDIZ hakkinda negatif yorum yazmissiniz. Asil agzindan salyalar savuran sensin. Ayrica senin yetkinligi nedir arkadasim, bir universitenin akademik kadrosuna kisitli diyebiliyorsun. Hangi hakla burda bu sacma bilgiyi yayabiliyorsun. Yaptigin yorumdan gayet anlasiliyor zaten baya bir kuyruk acin varmis. mevzu senin yaptigin sacma aptal siralama degil bunu da anlamayacak kadar sigsin. Sen eger Yildizin akademik kadrosuna kisitli dersen ben de baska universitelerin kadrosuna dandik derim. Senin kit zekanla yaptigin manipulasyonlari da yemem. Sen simdi git kendi gunlugune bugun benim sayfama yildizlilar saldirdi diye agla. Kendi dandik universitemi yamamaya calistigim listemin foyasini ortaya cikardilar, buraya kadarmis diye de ekle!!!!
    6. 29 Ağustos, 2023 13:27
      Madem youtube yorumlarımda da yorum yazan kişi sizsiniz, sizin yorumlarınızı ve aynı cevabımı buraya da yazacağım:

      Bunlar sizin yazılarınız:
      "@emirhanaydin turkceden soz eden dandik universite mezunu. Mevzuyu da baska tarafa cekip asil konudan uzaklastirmaya calistigini anlamadik caktirma. Asil mevzu senin orda burda sacma sapan fikirlerini ortaya sacman. Haddini bileceksin once. @emirhanaydin istersen soyle yapalim. Ben sana hangi universiteye turkiyede kacinci olarak girdigimi ispatlayayim sen de bana ispatla. Eger senin siralaman benim siralamamin bes katindan daha yuksekse bu youtube kanalini kapatacak misin? Ve ben cok cok eminim senin 20binden asagi siralama yapmadigina!!! Sonra gunlugune sen yazarsin. Heryerde ayni gunluk ornegi vermeye de cok meraklisin! Hadi bakalim

      Bu da benim yorumum. Bu arada "her yer" ayrı yazılır.

      "Öncelikle her yerde aynı örneği vermemden başlayayım. Her yerde beni takip etmen, yazılarımı okuman, videolarımı izlemen güzel. Web sitemde de aynı konuyu konuştuğum kişinin sen olduğunu bilme şansım yok, malum. Bu nedenle sahnedeki insanı izlemeye devam et 😂 çünkü seni hiç izlemedim, okumadım, benim için bir hiçsin.

      Öncelikle kanalımı neden kapatayım ki? Her gün binlerce insan faydalanıyor. Ancak senin için şunu yaparım. Eğer benim ilk sınavdaki sonucumun beşte biri kadar sıralamadaysan web sitemdeki yazıya senin için bir düzeltme eklerim.

      Madem bir iddia başlattın. Ben de kuralları koyacağım. Dediğim gibi, iki aşamalı sınavın ilk aşamasındaki sonucumu seninle paylaşacağım. Eğer sıralamada bana beş kat fark attıysan özür metni ekleyip düzelteceğim. Ama eğer öyle değilse, sen bu yorumun altında fanatik gibi okul savunduğunu, insanların düşüncelerini önemsemeyecek kadar egoist olduğunu, hocalarına da biraz akademik makale yayımlaması gerektiğini söyleyip benden özür dileyeceksin. Ah bir de ktü akademik kadrosundan özür dileyeceksin.

      Ben buradayım. Sense özgüvensiz anonim bir hesapsın. Bu nedenle sana güvenmiyorum ve eğer attığın sonuca inanmazsam farklı doğrulamalar deneyeceğimi şimdiden sana söylüyorum. Tanıdıklarının sonuçlarını buraya koymaya çalışacağını biliyorum. Anca bunu yapabilirsin zaten.

      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcdr9XAqCbr9Hh4BOs6WyTCIMeeS5xHm3jy-j3D5ENRmh5ggtEe5PRE9QHI3OaOiKkpWujVR90XZ0O3npcEzQETPCiYZWDIzHyPy8w8b4mn5kN5hx4kPSxhaa6wW9KZb1JAbbOqB0rWyxdAMb65IapHs2z3gsMfiKhqZCnlYzFbQDw0CkhSuV0Al8f1dk/s2400/IMG_20230829_124328.jpg

      Sahnedeki insanla uğraşmamayı öğren 🤫"

      Son olarak da bana "kıt zekalı" demişsin. Kıt zekalı olsaydım Yıldız'dan mezun olup Yıldız'ı en iyi üniversiteler listesine sokan yazılara olumsuz yorumlar yazarak insanların gözünde Yıldız'ı ve Yıldız mezunlarını kötü temsil ederdim.
    7. 29 Ağustos, 2023 14:22
      Ayrica sen ne sahnesindesin acaba. Hem dandik bir yerden mezunsun, hem yetersiz bir zekan var ve bu narsistlik nerden geliyor?!?!?!?! Önce gidiyorsun bir psikiyatra. O senin islemlerini yapip seni bir psikiyatri klinigine kapatiyor ve tüm Türkiye ve hatta dünyaya bir guzellik yapiyor. Günlügüne de yazarsin artik, eger narsist olsaydim soyle yapardim boyle yapardim diye. Git biraz kitap oku da baska kaliplar ezberle!
    8. 29 Ağustos, 2023 14:26
      Ne oldu çok iddialı konuşuyordun? Sıralamada bana beş kat fark atıyordun? Onurlu ol. Madem bir iddiaya girdik. Özür dile. Hem KTÜ'den hem şahsımdan. Ben bu iddiayı kaybetseydim özellikle senin değerlendirmelerine centilmen bir şekilde yer verecektim. Bükemediğin eli öpeceksin. Ancak sen onursuz bir insan olduğun için yenilgiyi kaldıramadın. Sen bir hiçsin. Seni kimse hatırlamayacak bile. Hatta sırf unutmasınlar seni diye; seni itin götüne soktuğum bu yazışmalardan güzel bir video çıkarıp sosyal medyada paylaşacağım :) Anca o video sayesinde seni hatırlayacaklar. Tadını çıkar.
    9. 29 Ağustos, 2023 14:42
      Cok güzel oldu bu yazi aldim screenshotini. Videonun altina bu küfürlerini de eklerim sen bol ve bos vakitlerinde video editle anca. Sahne dedigin de tirt youtube kanalin mi. Haha :) Onursuz lafini iade ettim, küfürüne cevap bile vermicem. Senin seviyene inemem. Dandik unv mezunu kit zekali muhendis:) Narsist bünyene iyi gelmedi degil mi?!?!?!? Daha dur o mahkeme celbleri eline verilsin, o zaman artik küfür hazneni kesfederiz hepberaber
    10. 29 Ağustos, 2023 14:44
      Hadi bakalım elinden geleni ardına koyma. Benden gelen tazminatla da biraz kitap okursun, hayrımız dokunsun.
  2. 29 Ağustos, 2023 14:16
    Kit zekali ve dandik bir universite mezunu oldugun cok bariz. surekli laf sokma derdindesin ve kendince ogrendigin bir kac manipulasyon teknigini uygulayip duruyosun. oncelikle YEMEZLER. sen once ozur dilemeyi ogreneceksin. Bir universitenin bolumune ve ogretim kadrosuna kisitli demeden once 10 KERE dusuneceksin. Kasitli oldugu cok net olan kötü niyetinden dolayi ozur dileceksin!!!! Buraya yazdigin ve YTÜ Yildiz Teknik Üniversitesi ve mezunlarina hakaretleri asla silme cunku ben hepsinin screenshotini aliyorum, ismini ve youtube hesap bilgileri universite avukatlarina gonderiyorum. Hakkinda kamu kurumunu asagilama ve itibarini dusurmeye yonelik dava acilacak, eline celb gecince gider gunlugune yazarsin!!!!
    1. 29 Ağustos, 2023 14:17
      Elinden geleni ardına koyma :) ne oldu iddiayı kaybedince konuyu kapattın. Hadi işine bak. Zavallısın.
    2. 29 Ağustos, 2023 14:29
      nerde hani universite sonucun! hadi koy ama belgede tahribat olmasin bak onu da avukatlarin eline veririm, sonra basina baska dertler de acilir. belgede sahtecilikten de yargilanma sonra. Hani nerde günlük metaforu nerde kit beyinli olsam sunu sunu yapardim kalibi. Captan düstün capsiz!
    3. 29 Ağustos, 2023 14:33
      Sonucumu hem youtube yorumlarında hem de burada paylaştım :) Linke tıklamayı dahi beceremiyorsan bu benim sorunum değil. Blogdaki yorumda link uzun olduğu için sağa kaymış. Kopyalayıp yapıştırıver. Onu yapabilirsin en azından, değil mi?
    4. 29 Ağustos, 2023 14:35
      Ben sonucumu canlı yayında da açarım :) ben neysem oyum. ben buradayım. yaptıklarımla ve yapamadıklarımda buradayım. sense bir hiçsin. İki gündür ağzından salyalar akıtarak, kimliğini açıklamaya dahi korkan birisin. Unutma :)