İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?

YKS sınavının sonuçlarının açıklanması ile beraber tüm öğrenciler kendilerine en uygun olan meslek seçimi için kolları sıvadılar. İlginin son yılla...

İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?

YKS sınavının sonuçlarının açıklanması ile beraber tüm öğrenciler kendilerine en uygun olan meslek seçimi için kolları sıvadılar. İlginin son yıllarda düştüğü inşaat mühendisliği bölümü için en iyi üniversiteler hangileri sorusu öğrencilerin en çok sorduğu sorulardan biri.

Gelin Türkiye'de inşaat mühendisliği bölümü en iyi üniversiteleri analiz edelim. Bu yazı da ilginizi çekebilir. İnşaat mühendisliği nasıl bir meslek? Ne kadar para kazanırlar?

 1- İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Listemizin birinci sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü yer almakta. 42 adet profesörün görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü 1727 yılında kuruldu. 

İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?

Alanında duayen profesörlerin görev yaptığı üniversiteyi; inşaat mühendisliği dalında en iyi üniversite olarak düşünebilirsiniz.

  • Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 55.834'e girerek hak kazanmak mümkün.
  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 35.679'a girerek hak kazanmak mümkün.

2 - Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Listemizin 2. sırasında 1956 yılında kurulan Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü yer alıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi'ne göre daha az sayıda profesör barındıran Orta Doğu Teknik Üniversitesi yine de en iyi üniversitelerden biri. Listemizde ikinci sırada yer alan üniversite inşaat mühendisliği alanında duayen hocalar barındıran bir üniversite.

  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 42.219'a girerek hak kazanmak mümkün.

3 - Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

3. sırada Cumhuriyetle yaşıt Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü bulunuyor. Yıldız Teknik Üniversitesi bir önceki listemize göre bir basamak yükselerek ilk üçe girmeye hak kazandı.

  • Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 86.151'e girerek hak kazanmak mümkün.
  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 64.531'e girerek hak kazanmak mümkün.

4 - Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

4. sırada, tercihlere göre birinci sırada yer alsa da bizim endeksinde göre 4. sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi var. Uğur Ersoy gibi seçkin bir profesörün görev yaptığı üniversitede pek çok ünlü profesör de bulunuyor.

İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?

  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 16.779'a girerek hak kazanmak mümkün.

5 - Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Listemizin 5. sırasında Ankara'dan ikinci bir üniversite var. Gazi Üniversitesi gerek akademik kadrosuyla gerekse akademik çalışmalarıyla listemize 5. sıradan giriş yaptı.

  • Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 126.629'a girerek hak kazanmak mümkün.
  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 89.315'e girerek hak kazanmak mümkün.

6 - Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

6. sırada Dokuz Eylül Üniversitesi var. İzmir üniversiteleri; gerek konum, gerek akademik kadro gerekse bilimsel makaleler ile değerlendirdiğimizde, seçkin üniversiteler listemize girme konusunda oldukça avantajlıdır. Ancak Ege Üniversitesi, kısıtlı akademik kadrosu nedeniyle bu yıl listemizde yer alamıyor. Bu nedenle İzmir'i bu sene Dokuz Eylül Üniversitesi tek başına temsil edecek.

İnşaat Mühendisliğinde En İyi Üniversiteler Hangileri?
  • Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 156.734'e girerek hak kazanmak mümkün.

7 - Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Yedinci sırada bir başka teknik üniversite var. Bu defa rotamızı karadenize çeviriyoruz. 1963 yılında kurulan Karadeniz Teknik Üniversitesi listemize 7. sıradan giriş yapıyor. Akademik kadro olarak oldukça güçlü olan Karadeniz Teknik Üniversitesi yaptığı bilimsel çalışmalarla da bunu kanıtlar nitelikte.

  • Türkçe inşaat mühendisliğine ilk 239.637'e girerek hak kazanmak mümkün.
  • İngilizce inşaat mühendisliğine ilk 202.864'e girerek hak kazanmak mümkün.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

3 yorum

  1. 13 Şubat, 2023 01:07
    Yıldız Teknik Üniversitesinin akademik kadrosu seçkin üniversitelerin akademik kadrosuna göre oldukça kısıtlı. Bu ne demek? Kisitlidan kasit nedir? Detaylandirin lutfen
    1. 09 Mart, 2023 13:50
      kısıtlıdan kasıt 19 prof bulunuyor bölümde. akademik kadronun gücünü kişi sayısı ile hesaplamak çok sağlıklı değildir fakat benim görüşümce çok prof olması çeşitli alanlara hakim daha çok insanın ders verebileceği anlamına geliyor. Bu sebeple kötü durumda olmasa da YTÜ, önündeki üniversitelere göre daha kısıtlıdır. Fakat yine de ders kalitesi iyidir ve bölümde köklü bir kültür bulunmaktadır.