Cebimdeki Yabancı Film İncelemesi - Imdb Puanı

Cebimdeki Yabancı filminin orjinali olan Perfetti Sconosciuti filmi 18 ayrı ülkede uyarlaması çekilen ilk film. Bu nedenle de Guinnes Rekorlar kitabına girdi. Bu ülkelerin arasında Türkiye, İspanya, Meksika, Güney Kore, Fransa, Macaristan...
Cebimdeki Yabancı Film İncelemesi - Imdb Puanı

Hafta sonu film izlemek için boş vaktim olunca Netflix'den filmleri incelemeye başladım. Fırsat buldukça sinemaya gitsem de,  kaçırdığım filmler elbette oluyor ve Cebimdeki Yabancı bunlardan biri. Esasında film, 2016 yapımı "Perfetti Sconosciuti" adlı İtalyan filmin Türkiye uyarlaması olduğu için ön yargılıydım. Ancak Çağlar Çorumlu'nun filmde rol alıyor olması, filme şans vermek için iyi bir sebepti.

Perfetti Sconosciuti Filmi Imdb Puanı Kaç?

Filmin orjinali olan Perfetti Sconosciuti filmi 18 ayrı ülkede uyarlaması çekilen ilk film. Bu nedenle de Guinnes Rekorlar kitabına girdi. Bu ülkelerin arasında Türkiye, İspanya, Meksika, Güney Kore, Fransa, Macaristan, Yunanistan, Çin ve Rusya da var.
Filmin Polonya uyarlaması olan (Nie)znajomi (2019) filminde, Perfetti Sconosciuti filminde de rol alan Polak oyuncu Kasia Smutniak yeniden rol aldı. Üstelik aynı karakteri, Eva karakterini canlandırdı.
Orjinal film olan Perfetti Sconosciuti filmi imdb'de 49.000 kişi tarafından değerlendirildi ve 7.8 puan ortalamasını yakaladı. Filmin Polonya versiyonu (Nie)znajomi 7.2 puan alırken, filmin Fransız versiyonu Le Jeu (Nothing to Hide) 6.8 puanda kaldı.

Cebimdeki Yabancı Filminin Imdb Puanı Kaç?

Filmin Türk versiyonu olan Cebimdeki Yabancı filmi ise IMDB'de 4.600 kez değerlendirildi ve ortalama 7.0 puan aldı. Benim kişisel puanım ise 10 üzerinden 10! Çünkü gerek oyunculuklar, gerekse senaryo olarak oldukça farklı bir film. Üstelik, tek mekanda geçen filmleri oldum olası sevmişimdir.

Filmin oyuncu kadrosu da oldukça kaliteli. Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız filmin oyuncu kadrosunu oluşturuyor. Filmin Yönetmeni ise Serra Yılmaz.

Cebimdeki Yabancı Filminin Konusu

Cembimdeki Yabancı filmi oldukça enteresan konusuyla izleyiciyi içine çekiyor. Filmin ilk dakikasından itibaren merak unsurunun hiç azalmadığı filmde, 7 yakın arkadaşın akşam yemeği için evde bir araya gelmesiyle olay örgüsü açılıyor.

Banu karakterinin önerdiği bir oyun sayesinde, herkesin cep telefonuna gelen mesajlar sesli şekilde okunmaya başlıyor ve gelen aramalar masadaki herkes tarafından dinleniyor. Gece ilerledikçe gelen mesajlar ve aramalar sayesinde grup içindeki tüm sırlar ortaya dökülüyor ve gruptaki kimsenin aslında birbirini tanımadığı ortaya çıkıyor. Herkesi tam manasıyla tanıyan tek bir kişi var: Cebimizdeki yabancı!
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın