Cambly - Konuşarak Öğren - English Central Kıyaslaması

Cambly, Konuşarak Öğren ve English Central uygulamalarını fiyat, performans, eğitim kalitesi konularında kıyasladım. Her birinin pozitif özelliklerini ve negatif özelliklerini sıraladım. Kullanmak için karar verdiğim uygulama...
Cambly-Konuşarak Öğren-English Central Kıyaslaması
Cambly, Konuşarak Öğren ve English Central uygulamalarını fiyat, performans, eğitim kalitesi konularında kıyasladım. Her birinin pozitif özelliklerini ve negatif özelliklerini sıraladım. Kullanmak için karar verdiğim uygulama hem fiyat, hem performans hem de eğitmen kalitesi olarak en iyisi olmalıydı.

Ayrıca en çok merak edilen; "Neden dil kursları yerine online eğitimlerin tercih edildiği" konusunu, artılarını ve eksilerini yine bu yazımda ele aldım.

İngilizce hayatımızın neresinde? İngilizcenin maaşa etkisi ne kadar?

Bilenle bilmeyen hiç bir olur mu? İngilizce bilenlerin, hayatın her alanında ingilizce bilmeyenlerin bir adım önüne geçtiği yadsınamaz bir gerçek. En basitinden, google'da "sap2000 kutu menfez hesabı" yazdığınızda karşınıza sadece 849 sonuç çıkarken, "sap2000 box culvert analysis" yazdığınızda karşınıza çıkan sonuç sayısı 17.300!

Haliyle akademik araştırmalar için, bilgi edinmek için, kişisel gelişim için ingilizce şart. Sadece bununla da bitmiyor; yabancı dil, maaş konusunda da çok etkili. Özel sektörde, iyi derecede ingilizce bilenlerin, ingilizce bilmeyenlere göre yüzde 25 ile yüzde 40 arasında daha fazla maaş aldığı ve daha hızlı yükseldiği bir gerçek. Sektöre göre diğer yabancı dillerde bu oran çok daha yüksek de olabiliyor.

Neden Online Eğitim?

Peki neden online eğitim? Bunun en önemli nedeni zaman! Sabah 8 akşam 5 çalışan biri için, ders zamanları kendine uygun bir dil kursu bulmak çok zor. Ayrıca ingilizce kurslarında genel olarak gramer ağırlıklı eğitim var ve konuşma kulüplerinde de ana dili ingilizce olan bir eğitmen bulmanız oldukça zor. Genelde kâr odaklı çalışan bu kurumlar Iraklı, Cezayirli eğitmenleri yabancı hoca adı altında konuşma kulüplerine sokuyorlar. Her dil kursu aynıdır demiyorum. Ancak büyük çoğunluğunda sistem bu.
Cambly-Konuşarak Öğren-English Central Kıyaslaması

Cambly - Konuşarak Öğren - English Central Kıyaslaması - En iyisi hangisi? 

Kıyaslama yaparken elma ile elmayı kıyaslayabilmek için Cambly'de haftada 2 gün olmak üzere günde yarım saatlik eğitim paketini, Konuşarak Öğren'de ise Genel İngilizce paketinde haftada 2 gün olmak üzere günde yarım saatlik eğitim paketini seçtim. English Central uygulamasında ise böyle bir kısıtlama olmadığı için onda Premium üyelik tipini bu kıyaslamaya dahil ettim.

Bu kıyaslamayı 8 Kasım 2019 tarihindeki fiyatları baz alarak yapıyorum;

Cambly - Konuşarak Öğren - English Central Fiyatları - En ucuzu hangisi?

Cambly'de 12 aylık ücret fiyatı; 239 TL x 12 Ay = 2868 TL
Konuşarak Öğren 12+4 aylık (4 ay hediye) ücret fiyatı; 479 x 1.08 KDV x 12 Ay = 6207 TL
English Central Premium üyelik tipi; 78 TL x 12 Ay = 963 TL

Yani bu fiyatlara göre 1 saatlik ders ücreti;
Cambly uygulamasında 55 TL/saate geliyor.
Konuşarak Öğren uygulamasında 91 TL/saate geliyor.
English Central uygulamasında ise durum biraz farklı. Sabit bir gününüz veya ders saatiniz yok. İzlediğiniz videolardan, videodaki kelimelerden, telaffuz çalışmalarından puan kazanıyorsunuz ve özel ders yapmaya yetecek kadar puan topladığınızda, özel ders alma şansınız oluşuyor. Yani English Central uygulamasında orta-disiplinli bir çalışma ile ilerlerseniz ders ücretini 20 TL/saat dolaylarına indirebilirsiniz.

Güncelleme: 17 Haziran 2020
Tam bu noktada araya girmek istiyorum. Cambly uygulamasını bir yıldır kullanıyorum ve kaçırdığım dersler şunlar bunlar derken saatlik maliyetim 65 TL'ye geldi. Yani 10$ bile değil. Oldukça ekonomik! Bu sıralar %55-%60 indirim yapmadıkları için henüz üyeliğimi yenilemedim.

Güncelleme: 4 Kasım 2020
Nihayet beklediğim %60'lık indirim geldi ve yıllık 2930 TL karşılığında haftada 2 adet 30 dakikalık ders içeren paketi satın aldım. Saatlik ders ücreti hiçbir dersi kaçırmazsam 56 TL civarlarında olacak.
Cambly-Konuşarak Öğren-English Central Fiyat Kıyaslaması

Cambly - Konuşarak Öğren - English Central Fiyatları - En iyi eğitmenler hangisinde?

Cambly uygulamasında eğitmen çeşitliliği oldukça fazla. Konuşarak öğren uygulamasında bu sayı biraz daha düşük. Ancak bu iki uygulamada da İngiliz vatandaşı gibi, Amerikan vatandaşı gibi native konuşmacılarla konuşabilirsiniz. Bu durum, bu iki uygulamayı English Central'ın önüne geçiren bir durum.
Cambly-Konuşarak Öğren-English Central Eğitmen Kıyaslaması

English Central uygulamasında karşılaşacağınız eğitmenlerin tümü Filipin uyruklu. Bu da English Central uygulamasının en kötü yanı olsa gerek. Filipin para biriminin değersiz olması, bu uygulamadaki fiyatların neden muadillerine göre bu kadar düşük olduğunu da açıklıyor.

Cambly uygulamasını diğelerinden bir adım daha öne çıkaran eğitmen özelliği ise, eğitmenlerle arkadaşmışsınız gibi konuşabiliyor olmanız. Örneğin Laura adındaki eğitmenim klarnet çaldığımı öğrenince kendisinin de arp çaldığı söyledi. Çalmasını rica ettiğimde ise beni kırmadı ve ortaya bu görüntüler çıktı. Cambly uygulamasına hemen kaydolmak için tıkla!

Cambly uygulamasında eğitmeniniz, sizin seviyenize uygun ve sizin anlayabileceğiniz şekilde konuşuyor. Ancak her konuşmada biraz daha geliştiğinizi ve daha seri konuştuğunuzu, daha rahat anlayabildiğinizi farkediyorsunuz.


Online Eğitimler ile İngilizce Ne Kadar Geliştirilebilir?

Bir dili öğrenmek için en iyi yöntem o dilin empoze edilmesidir. Anadilinizi ilk kez öğrenmeye başladığınızda kimse size Türkçenin gramer kurallarını öğretmedi. Ama Türkçe, konuşmak zorunda kaldığınız için, etrafınızda konuşulanların hepsi Türkçe olduğu için sizi empoze edildi.

Yabancı bir dili öğrenmenin en basit yöntemi de yine empoze edilmesi yöntemidir. Bu nedenle İngiltere'ye giden bir kişi çok kısa sürede İngilizceyi anadili gibi konuşabilirken, İngilizceyi Türkiye'de öğrenmeye çalışan bir kişi çok daha fazla emek harcamak zorunda kalır.

Online eğitim uygulamaları ile doğrudan native eğitmenlerle konuşmak size tam da bu aşamada yardımcı olur. Dilerseniz eğitmeniniz ile gramer çalışabilirsiniz, dilerseniz günlük konuşma konusunda pratik yapabilirsiniz.

Hangi uygulamayı tercih etmeliyim? Cambly? Konuşarak Öğren? English Central?

Ülkemizde 10 yıla yakın ingilizce dil eğitimi verilirken, ne yazık ki ülkemiz dünya genelinde ingilizce konuşabilme sıralamasında sonlarda yer alıyor. Halbuki 10 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. İngilizceyi anadilimiz gibi konuşabilmemiz gerekirdi. Peki neden olmuyor?

Cezayirli arkadaşım Arapça, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca biliyor. Şimdi de Türkçe öğreniyor. Anlattığına göre Cezayir'de herkes en az 3 dil biliyor. Türkiye'de de İngilizce öğretmenliği yaptığı için eğitim sistemlerini kıyaslama şansı bulmuş. Dikkatini çeken en önemli fark ise, İngilizcenin Türk öğrencilere empoze edilmiyor oluşu olmuş. 

Yani diyor ki; tuvalete gitmek için izin almak isteyen öğrenci bile, ingilizce olarak o derdini anlatmak zorunda. Ama Türkiye'de sistem bu şekilde değil. Açıyor hoca kitabı, Türkçe bir şekilde "Sayfa 43'ü açın" diyor ve ders kitabına yazılanları okuyor.

Yabancı dil öğrenmek için, bakış açımızı değiştirmemiz gerek. İngilizcenin hayatımıza empoze olması gerek. Bu nedenle tavsiyem, hem ekonomi bakımından, hem de eğitmen kalitesi bakımından Cambly uygulamasını kullanmanız yönünde.

İngilizceyi nasıl daha iyi konuşabilirim diye düşünüyorsanız, cambly tam size göre.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

1 yorum

  1. 05 Şubat, 2020 13:07
    3.5 aylık, haftada 3 gün, günde yarım saat, satılık cambly hesabı
    0535 926 57 26