Mathias Zanka Jorgensen Kimdir?

Mathias Zanka Jorgensen kariyeri ve golleri

 Fenerbahçe'de Mathias Zanka Jorgensen Sesleri

 Adı Fenerbahçe ile anılan Mathias Zanka Jorgensen, 23 Nisan 1990 Danimarka Kopenhag doğumlu. 1.89 metre boyundaki yetenekli stoper, an itibariyle Huddersfield Town takımının formasını giymekte. Daha önce FC Kopenhag, PSV Eindhoven gibi kulüplerin formasını da giyen Mathias Zanka Jorgensen, bir süre Kopenhag takımının kaptanlığını da yaptı. 2018/2019 sezonunda forma giydiği 25 maçta 3 gol ve 1 asist ile takımına katkı kapan Mathias Zanka Jorgensen, uzun boyu ve çevik fiziği ile rakip forvetlerin de korkulu rüyası. 2012 yılında adı Beşiktaş'la da anılan tecrübeli futbolcuyu yakın arkadaşları "sempatik ve yetenekli" olarak nitelendiriyor.
Forma giydiği kulüplerde hiçbir takım arkadaşıyla sorun yaşamayan ve hepsiyle iyi uyum yakalayan Mathias Zanka Jorgensen, tam bir takım oyuncusu. Dainmarka A Milli Takım formasını da 23 kez terleten tecrübeli futbolcu, kariyerinde 11 kez kupa kaldırdı. Kariyerinde toplam 382 maça çıkan yetenekli stoper, bu maçlarda 24 gol atarken 10 kez de asist yaparak skora katkı sağladı. Kariyeri boyunca sadece 4 kez kırmızı kart gören futbolcu, bu istatistiği ile de alışılagelmiş stoperlerden farklı olduğunu ispatlıyor. Gerçi bir başka kırmızı kart istatistiği kralı Raul Meireless, Türkiye kariyerine başlayana kadar hiç kırmızı kart görmemiş olmasına rağmen, Fenerbahçe'de forma giydiği 76 Süper Lig maçında 2 kırmızı kart, 11 Avrupa Ligi maçında da 1 kırmızı kart görmüştü.

Bir ihtimal daha var, o da Kolarov mu dersin?

Öte yandan Sevilla'dan geri dönmesine kesin gözüyle bakılan Simon Kjaer, Ersun Yanal'ın, raporundaki sakatlık riski sebebiyle transferi veto etmesinin ardından Fenerbahçe'de gözler Kolarov ve Mathias Zanka Jorgensen'e çevrilmişti. Audi Cup maçlarının ardından verdiği röportajda Ersun Yanal, Kolarov'u övmüş ve "kendi bölgesinde dünyanın en iyilerinden" demişti. 1985 yılı doğumlu Sırp oyuncu, stoper mevkinde ve sol bek mevkinde oynayabilmekte. Bugüne kadar kariyerinde 448 maça çıkan Kolarov 45 gol ve 62 asist ile oynadığı takımlara katkı sağladı.
aleksandar kolarov mu daha iyi mathias zanka jorgensen mi daha iyi?

aleksandar kolarov'un efsane kariyeri attığı goller
Kariyer olarak kıyaslanıldığında tabi ki Kolarov'un, Zanka'nın çok ötesinde olduğunu görüyoruz. Ancak bu iki oyuncuyu, oynadığı mevkiler bakımından birebir kıyaslamak zaten çok mantıklı olmayacaktır. Kolarov'un artık 33 yaşına gelmiş olması da, transfer konusunda adı geçen Fenerbahçe'nin iyi düşünmesi gereken bir konudur. Daha önce yapılan hatalardan ders alınıp alınmadığını bekleyip göreceğiz. Kulübe yakın isimlerin ortak görüşü: "Eğer bu oyuncu kadroya katılmak istenirse de en azından yüksek bedeller ödenmemelidir." şeklinde oldu.
Kaynak: Aleksandar Kolarov on Transfermarkt
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın