Joao Felix Kimdir?

Joao Felix Sequeira kimdir? Joao Felix Golleri
Genç Yetenek Joao Felix Sequeira 1999 yılı doğumludur.
Joao Felix Sequeira Kimdir?

 Atletico Madrid'in çiçeği burnunda transferi Joao Felix Sequeira kimdir sorusunu bu yazımızda cevapladık. 10 Kasım 1999 Portekiz doğumlu genç yıldız, 1.80 metre boyunda ve sağ ayağını kullanıyor. Devamlı olarak kanatlarda ve zaman zaman forvette forma giyen Joao Felix, önümüzdeki yıllarda da adından sıkça söz ettirecek. 3 Temmuz 2019'da imzaladığı sözleme ile Atletico Madrid'e katılan yıldız futbolcunun sözleşmesi 2026 yılında bitecek. Yıldızı Benfica takımında parlayan genç yeteneğin kariyeri, aslında bir başka Portekiz takımı olan Porto U15 takımında başladı. 70 milyon euro bedelle Atletice Madrid'e transferi gerçekleşen genç yetenek için taraftarın beklentisi çok bir hayli fazla.

Joao Felix'in Performansı ve Golleri

Benfica'da forma giydiği 2018/2019 sezonunda ilk onbirde forma bulduğu 21 maçta 15 gol ve 9 asistle takımının attığı 24 golde payı bulunan genç yetenek, Portekiz Kupasında 6 maçta 1 gol 1 asist, Avrupa Liginde ise 6 maçta 3 gol 1 asist ile oynadı. 2018/2019 sezonunda; ilk onbirde başladığı ve sonradan oyuna dahil olduğu toplam 43 maçta 31 skora katkı sağlayan Sequeira ortalama her 143 dakikada bir gol kaydederek genç yaşına rağmen birçok forvet oyuncusunu da geride bıraktı.
Kimi yorumculara göre Atletico Madrid'in Joao Felix için ödediği ücret, ederinden fazla olsa da, Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone ESPN FC kanalına verdiği röportajda "Takımın entegrasyonu kolay olmadı. Takımdan ayrılan çok fazla oyuncu var. Juanfran, Felipe, Rodrigo, Godin ve Griezmann takımın çok önemli oyuncularıydı. Kulüp yönetimiyle birlikte takımdaki yeni projemize uyum sağlayabilecek yeni oyuncular getirmek için çalışıyoruz. Bu yeni oyuncuların takımla uyumu oldukça iyi. Joao Felix da diğerleri gibi takıma oldukça iyi uyum sağladı. Açıkçası o iyi bir yeteneğe sahip. Gelecekte daha da iyi olmasını umut ediyoruz." dedi.
Muhabirin sorduğu "Portekizli futbol severler Joao Felix'in bir yıldız olmasını umuyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Diego Simeone "Ben henüz o kadar geleceği göremiyorum. Herkes genç oyunculara yıldız etiketini yapıştırmaya bayılır ama bu yararsızdır. O çok güzel bir futbol stiline sahip. Onun hakkında en çok sevdiğim şey, takıma geldiğinden beri kendini her açıdan geliştiriyor. Daima asist yapmak için fırsat kolluyor ve oyun temposunu aşağı düşürmüyor. Yaşıyla ve oyunu nasıl okuduğuyla ilgili pek çok şey söylenebilir. Onu farklı bölgelerde oynatacağız ve güçlü bir futbolcu olması için ona yardım edeceğiz. Odaklandığımız tek şey onun kendini geliştirmesi." dedi.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın