İMO Kütahya'da Artık "Şehrin Mühendisleri" Söz Sahibi

İMO Kütahya'da 22 Mayıs 2024 tarihinde yapılan seçimlere Şehrin Mühendisleri Grubu olarak katıldık. Geçerli oyların %56'sını alarak seçimi kazandığ...

İMO Kütahya'da Artık "Şehrin Mühendisleri" Söz Sahibi
İMO Kütahya'da 22 Mayıs 2024 tarihinde yapılan seçimlere Şehrin Mühendisleri Grubu olarak katıldık. Geçerli oyların %56'sını alarak seçimi kazandığımızı, sizlere bildirmekten mutluluk duyuyorum.

Seçime Katılım Oranı Rekor Seviyede

Temsilciliğimizde kayıtlı yaklaşık 500 üye olmasına rağmen bu sayının 90-100 kadarı şehir dışında veya yurt dışında ikamet ediyor. Yani bir dönem bir iş vesilesiyle Kütahya'ya gelmiş, oda kaydını başlatmış ancak daha sonra şehirden taşınmış olan kişiler dahi bizim odamızın üyesi olarak görünüyor. Hatta gerek sosyal medyadaki gerekse web sitelerindeki içerikleriyle meslektaşlarımıza katkı sağlayan kıymetli Ahmet Çelikkollu da esasen Kütahya Temsilciliği'nin bir üyesidir. Halbuki Ahmet Abi Kütahya'da bile yaşamıyor artık.

Yani aktif 400 üyemiz olduğunu söyleyebilirim. Seçime katılım da 296 kişi oldu. Yani neredeyse seçime katılım oranı %74! Sanıyorum ki bu oran meslek odaları arasında bir rekordur.

Tahminler Yanıltmadı

Seçimden önce yaptığımız saha analizlerimize göre de seçime katılımın 300 kişi bandında olmasını bekliyorduk. Tahminlerimize göre de rakibimiz 120 oy alacaktı. Sandıklar açıldığında da rakibimizin 128 oy aldığını gördük. Oldukça isabetli bir çalışma!

Seçimin hafta içi olması katılımı bir tık düşürdü, bu da çok açık. İsterdim ki çok daha yüksek katılımlı bir seçim olsun. Ancak bu katılım oranı da bir meslek odası için hiç fena değil.

Üstelik bu seçimde oy kullanabilmek için şehir dışından, yurt dışından gelen meslektaşlarımızın da olduğunu unutmamak gerek.

Fark Kapandı

11 Şubat Bursa seçimlerindeki saha analizlerimizle 22 Mayıs Kütahya seçimlerindeki analizlerimiz arasında, Kütahyalı seçmenlerin tercihlerinde %9 puanlık fark olduğunu gördük. Bunun temel sebebinin de Kütahya'daki seçimde; bir önceki seçimde bizim seçmenlerimiz olan kişilerin de rakip listelere yönetim kurulu adayı olarak girmesi olduğuna inanıyoruz.

Tam dört arkadaşımız rakip listeden yönetime talip oldu. Hepsi bizim çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz meslektaşlarımız. Yönetime talip olmalarını da çok kıymetli buluyorum. 

Projelerimiz Var

Seçimi kazanan ekibimiz oldukça motive. Güzel hayallerimiz, güzel projelerimiz var. Önümüzdeki 2 yılı Temsilcilik'e ve üyelere hizmet etmek için değerlendireceğiz. Ve bu dönemin "ekmek" dönemi olduğuna inanıyoruz. Önceliğimiz proje müellifi arkadaşlarımızın ve şantiye şefi arkadaşlarımızın maddi koşullarını iyileştirmek olacak.

Temsilcilik'te son 15 yılda yapılanın toplamı kadar eğitim içerikli faaliyeti sadece tek bir dönemde gerçekleştirmiştik. Bu dönem bunu artık rutin hale getirip daha farklı alanlarda da Temsilcilik'i ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.

Ayrıca proje müellifi ve denetim görevlisi arkadaşlarımız, belediyeye proje onaylatmaya gittiğinde; küçücük, 5 m²'lik karanlık odalarda projelerini revize etmek zorunda kalıyorlar. Mimar ve mühendis arkadaşlarımız için belediyede bir oda tahsis edilmesini sağlamak istiyoruz.

Detaylara girersek bu yazı çok uzar. Ancak kesinlikle bir önceki dönem faaliyetlerinin üzerine çıkmamız gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz.

Dönem dönem faaliyetlerimizi anlatan yazılarla sizleri bilgilendireceğim. O vakte kadar, görüşmek üzere.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın