Duvar Boyası Renkleri - En İyi 10 Renk

hangi renk hangi renk ile uyum sağlar?Duvarlar, evimizin dekorasyonunu görsel anlamda tamamlayıcı özelliği olan yapı elemanlarıdır. Duvar boyası re...

hangi renk hangi renk ile uyum sağlar?Duvarlar, evimizin dekorasyonunu görsel anlamda tamamlayıcı özelliği olan yapı elemanlarıdır. Duvar boyası renkleri eğer doğru seçilirse evinizi çok ferah gösterebilir. Küçük hacimli odalarda dahi doğru renk seçimleri ile ferah alanlar elde etmek mümkün. Gelin bu yazımızda duvar boyası renklerine daha doğrusu en iyi 10 renge bir göz atalım.

Hangi duvar boyası rengi ile evi daha aydınlık ve ferah gösterebilirim?

Bu konuda en önemli husus evin ne derece ışık aldığıdır. Eğer eviniz bolca ışık alıyorsa işiniz kolay. Ancak az ışık alan bir eviniz varsa alternatifleriniz biraz daha az olacaktır.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Grenli boya nedir?

Eğer evinizin yeterince ışık almadığını düşünüyorsanız, seçiminizi daha çok açık renklerden yana kullanmanız uygun olacaktır. Beyaz tonları veya açık gri tonları iyi birer alternatif olabilir. Filli boyanın renk kartelasında bulunan "Kırık beyaz", "Deniz tuzu", "Karbeyaz", "Dağ kristali" mutlaka değerlendirilmesi gereken renkler arasında olacaktır.

Duvar boyası renkleri - En iyi 10 Renk - En çok boyanan duvar renkleri

1 - Filli boya, Hasır 295 rengi

Filli Boyanın Hasır 295 rengi bu yıl en trend renklerden biri. Birlikte kullanıma uyumlu renkler ise; Fildişi, Kaktüs, Hibiskus, Sis bulutu, Irmak, Yudum renkleri. Bu konuyla ilgili olarak Filli Boya'nın sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: Filli Boya Hasır Rengi

Filli Boya'nın Hasır rengi ile ilgili şunu söylemek istiyorum. Bu renk dar mekanlarda mutlaka ışık alan bir bölgeye uygulanmalı. Dar mekanlarda ışık alma durumu yetersiz ise duvarlarda tercih edilmemeli. Aksi halde boğabilir. Eğer dar bir hacimde kullanmak istiyorsanız, diğer renklere göz atmanızı öneririm.
Duvar Boyası Renkleri - En İyi 10 Renk

2 - Marshall boya, İnci tanesi rengi

Marshall Boya'nın İnci Tanesi rengi de en iyi 10 renkten biri. Özellikle küçük mekanlarda alanı geniş göstermesi büyük bir avantaj. Bu renk aşağıdaki fotoğrafta kodlarını yazdığım renklerle harika uyum sağlıyor. Özellikle kodlarını yazıp renkleri koydum. Bu sayede herhangi bir boya markasından da bu renklere ulaşabilirsiniz.

hangi renk hangi renk ile uyum sağlar?

3 - Fawori boya, Kristal kuvars rengi

Kristal kuvars rengi küçük hacimlerde, küçük odalarda odaya ferahlık katan bir renk. Çok açık bir renk olduğu için hemen hemen bütün yakın renklerle ve zıt renklerle kombinlenebilir. Yine de hangi renklerle daha iyi uyum sağlayacağını öğrenmek istiyorsanız, yazımı okumaya devam edin.
fawori boya kristal kuvars rengi

4 - Filli boya, Kanyon rengi

Filli Boya'nın Kanyon rengi de bu yılın trend renklerinden biri. Hangi renklerle uyum sağladığını nasıl tespit edeceğinizi yazımın devamında anlatacağım.

5 - Polisan boya, Karizmatik krem rengi

Polisan Boya'nın Karizmatik krem rengi de bu yılın trend renklerinden bir başkası. Hangi renklerle uyum sağladığını nasıl tespit edeceğinizi yazımın devamında anlatacağım.

6 - Polisan boya, Sahra beji rengi

7 - Filli boya, Buz beyazı rengi

8 - Marshall boya, Deniz kabuğu rengi

9 - Filli boya, Vanilya rengi

10 - Filli boya, Bal beji rengi

Hangi duvar boyası rengi hangi renk ile uyum sağlar?

Gelelim uyum konusuna. Odanın duvarlarına hareket katmak için bazı duvarları yakın tonlarla boyarız. Ama bu yakın tonu iyi seçemezsek hiç istemediğimiz bir görüntüyle karşılaşabiliriz. Ama bu işin bir matematiği olmalı! Hangi renk hangi renk ile uyumludur? En iyi uyumu sağlayan renkler hangileri? Gelin bu konuyu açıklığa kavuşturalım.

Ana rengi belirleyin - Adım 1

İlk olarak ana rengimizi belirlememiz gerekiyor. Yani evin büyük çoğunluğunda hangi rengi kullanacağımızı tespit etmeliyiz. Eğer henüz tespit edemediysek bu adımları birkaç sefer yineleyerek de en iyi sonuca ulaşabiliriz. Ben bu adımda yukarıdaki "Duvar Boyası Renkleri, En İyi 10 Renk" listesinde 8. sırada yer verdiğim Marshall Boya, Deniz Kabuğu rengini ana renk olarak belirledim.

Rengi açıkça gösteren resmi fotoğrafı bilgisayarınıza indirin - Adım 2

Renk belirlendikten sonra hemen google'a rengin adını yazacağız: Marshall Boya Deniz Kabuğu rengi! Karşımıza Marshall Boya'nın resmi sitesi çıkacak. Bu siteye tıklayıp, karşımıza çıkan renk resmini bilgisayarımıza indireceğiz. 

hangi renk hangi renk ile uyumlu olduğunu bulma programı

Ancak tam bu aşamada aksilik yaşayabilirsiniz. Örneğin Marshall Boya bu resmin kaydedilmesine olanak vermiyor. Bu nedenle ekran görüntüsü alabilirsiniz. Sonuçta artık bu rengi içeren bir sayfanın görüntüsü sizde var.

Renk kodunu öğren - Adım 3

Şimdi elinizde olan rengin kodunu öğrenmemiz gerek. Bunun için hemen https://html-color-codes.info/colors-from-image/ adresine gidiyoruz ve ekran görüntüsünü aldığımız dosyayı "Upload File" butonuna basarak yüklüyoruz.

Ardından yüklediğimiz ekran görüntüsü üzerinde fare imlecini Deniz Kabuğu renginin üzerine getirip farenin sol tuşu ile tıklıyoruz. İşte bu kadar! Rengin kodu karşımızda: #EDE6DB

Hangi renk hangi renk ile uyumlu? - Adım 4

Şimdi hızlıca https://www.sessions.edu/color-calculator/ adresine gidiyoruz. Artık elimizde Deniz Kabuğu renginin kodu var. Hemen 1 numaralı bölüme bu kodu giriyoruz. 2 numaralı bölümdekilerden kare şeklinde olan son sıradaki butona tıklıyoruz. (2 numaralı bölümde diğerlerine de tıklayabilirsiniz.)
hangi renk hangi renk ile uyumlu olduğunu bulma programı
Tıkladıktan sonra 3 numaralı bölümde uyumlu renklerin kodlarını ve aşağıdaki görselde de uyumlu renkleri görüyor olmanız gerek. İşte bu kadar! Artık hangi rengin iyi uyum sağlayacağını biliyorsunuz. Şimdi boya kartelalarına tek tek bakıp bu renklerin hangi markalarda olduğunu bulmanız gerek. Kolay gelsin!

Boya fiyatları kaç TL?

Boya fiyatları 2021 yılında KDV dahil 300 TL'den başlıyor ve markasına göre fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Benim tamamladığım son inşaatta hangi boyayı tercih ettiğimi merak ediyorsanız sizi böyle alalım: Hangi boya markasını tercih ettim?
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın