İMO Kütahya - Neler Yaptık? - Haziran 2022

Bildiğiniz gibi İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nde yapılan seçimlerin ardından Çağdaş Grup, küçük bir oy farkıyla seçimi kazanmıştı. Kütah...

İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, KÜMOB Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katıldı.
 Bildiğiniz gibi İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nde yapılan seçimlerin ardından Çağdaş Grup, küçük bir oy farkıyla seçimi kazanmıştı. Kütahya Temsilciliği olarak bizler de, bu dönem Bursa'nın takdiriyle görevi üstlendik.

İlk olarak Hilton Garden Inn'de iki adet seminer düzenledik. Bu seminerlere katılım oldukça yüksekti. Ve ilk olumlu tepkiler tarafımıza ulaşmaya başladı. Bu etkinliğin detayları burada: İMO Kütahya - Laboratuvar ve Geoteknik Seminerleri

Meslektaş Ziyaretleri

İşe meslektaş ziyaretleriyle başladık. Daha önce temsilcilik görevini yürütmüş olan İnşaat Yüksek Mühendisi Ahmet Bağırgan'ı, inşaat mühendisi Şerif Barış'ı ve yine daha önce temsilcilik görevini yürütmüş olan İnşaat Mühendisi Kemal Somun'u ziyaret ettik.

Ahmet Bağırgan ziyaretinde konu başlıklarımız serbest çalışan inşaat mühendislerinin sorunları olurken, Ahmet Bağırgan'a Eylül ayında başlatacağımız "Tecrübe Konuşuyor" programında yer almasını teklif ettik. Kendisi de bu teklifimizi büyük bir nezaketle kabul etti.

Kemal Somun ziyaretinde proje fiyatları konusunda nasıl iyileştirmeler yapabileceğimiz en önemli gündem maddesi oldu. Proje Komisyonu'nda ve "Tecrübe Konuşuyor" programında yer almasını teklif ettik ve kendisi de bizleri kırmayarak bu tekliflerimizi kabul etti.

Kemal Somun ziyaretinde ilgimizi çeken bir başka konu da, kendisinin temsilcilik zamanında çıkardığı dergi oldu. Hepimiz dergiyi inceledik. Ve bu dergi nedeniyle genel merkezden kendisine soruşturma açıldığını üzülerek öğrendik. Kurumun tarihi açısından oldukça önemli bir dergi. Oldukça güzel bir girişim.

Dumlupınar Üniversitesi - İnşaat Mühendislerinin Mezuniyet Törenleri

DPÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan meslektaşlarımızın mezuniyet partisine katıldık ve burada kendilerine meslek hayatlarındaki ilk baretlerini takdim ettik.

Ardından da üniversitedeki mezuniyetlerine katılıp rozetlerini taktık. Rozet konusu esas olarak bizim için oldukça zor oldu. Neden derseniz Bursa Şube'de rozet kalmamıştı ve rozetler genel merkezden geliyordu. Bu konuda imdadımıza Eskişehir Şube yetişti. Kendilerine teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

Resmi Kurum Ziyaretleri

Haziran ayı içerisinde Dumlupınar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Kütahya İl Müdürlüğünü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni ve Kütahya Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ettik.
İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Koyak'ı makamında ziyaret etti.
Tüm bu ziyaretlerde şantiye şefliği konusunu gündeme getirdik. Bu konuda nasıl çözüme ulaşabileceğimiz konusunda fikir alışverişi yaptık. Kentin kronikleşen sorunlarını ayrı ayrı masaya yatırdık.

"Hayırlı olsun" ziyaretleri

Tarafımıza gerek siyasi isimlerden gerekse diğer kurumlardan "hayırlı olsun" ziyaretleri de gerçekleştirildi. 
    İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nden Oytun Gökten Kütahya Temsilciliği'ni ziyaret etti.
  • Makine Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, 
  • Cumhuriyet Halk Partisi'nden Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Eyüp Kahveci, Zeliha Şahbaz ve ekibi, 
  • Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Milletvekili Avukat İshak Gazel, İsmail Çağlar Bayırcı, 
  • İYİ Parti'den Ali Soycan ve ekibi, 
  • Deva Partisi'nden Yalçın Can ve ekibi
  • Kütahya'nın Eski Belediye Başkanı Mustafa İça
  • İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nden sayman üye Oytun Gökten odamızı ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileklerini ilettiler
    Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği'ne "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
Tüm bu isimlere tek tek şahsım adına teşekkür ederken, özellikle Milletvekili Avukat İshak Gazel'e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çünkü kendisi, bahsettiğimiz sorunlarla ilgili siyasilerin klasikleşen "not alıyorum" cümlesini sarf etmek yerine, doğrudan telefonu kaldırıp konunun ilgilisini arayarak hepimizin gönlünü kazandı. Bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Sorunların çözülmemesi durumunda hukuk mücadelesinde de tam destek vereceğini söyledi. Bunlar gerçekten çok anlamlı ve değerli adımlar.
Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Avukat İshak Gazel İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Oda Kartına Özel İndirimler

İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği oda kartının bugüne dek hiçbir ayrıcalığı olmadı. Bunu açık açık yazabilirim sanırım. Belki eski yönetim kurullarımız bana darılacak. Ama gerçek bu. Ve bizler bu dönem inşaat mühendisi olmanın ayrıcalığını hissettirmek istiyoruz. Buradaki konu 15-20 TL indirim mevzusu değil kesinlikle. Buradaki konu, üyenin kendisini ayrıcalıklı hissetmesi.

İnşaat Mühendisi Cevdet Şentürk de İstanbul'daki seçim sürecinde bu konuya çok fazla vurgu yapmıştı. Zaten bu konuyla ilgili yaptığım paylaşımları o da instagram hikayesinde paylaşarak bu konudaki desteğini sürdürdü. Bu nedenle kendisine teşekkür etmek istiyorum.

Oda kartı ile şu kurumlarla indirim protokolü imzaladık:
İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği ve Arabica Coffee House arasında indirim protokolü imzalandı
  • Arabica Coffee House
  • Gloria Jean's Coffees
  • Park Hayat Hastanesi
  • Uzmandiş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Temmuz ayı itibariyle farklı kurumlarla indirim protokolü imzalamaya devam edeceğiz.
İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği ve Gloria Jean's Coffees arasında indirim protokolü imzalandı

Temel Atma Törenleri

İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulu olarak, KÜMOB Sanayi Sitesi'nin ve Kütahya'nın ilk beş yıldızlı otel projesi Egarr Beyond'un temel atma törenine katıldık.
İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, KÜMOB Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katıldı.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşmeye katılın