Rise Of Empires: Ottoman Dizisi Konusu ve Oyuncuları

II. Mehmet, tahta geçer geçmez Konstantinopolis'in fethi için hazırlıklarını yapmaya başlar. Ancak şunun farkındadır ki; atalarıyla aynı yoldan geçip, farklı bir yere varmayı... Rise Of Empires: Ottoman dizisi, yayımlandığı 24 Ocak 2020 tarihi itibariyle izleyiciden tam puan aldı...
Atiye dizisinin ardından Netflix'deki üçüncü Türk dizisi olarak yayımlanan Rise Of Empires: Ottoman dizisi, yayımlandığı 24 Ocak 2020 tarihi itibariyle izleyiciden tam puan aldı. Hem belgesel tadında olan hem de kurgu tarzında olan dizi, 6 bölümden oluşuyor. Bölümlerinin uzunluğu ortalama 45 dakika olan dizinin yönetmen koltuğunda Emre Şahin var.
Rise Of Empires: Ottoman Dizisi Konusu ve Oyuncuları

Rise Of Empires: Ottoman Dizisi

Her şey, Hz. Muhammed'in bir hadisiyle başlar. "Konstantiniyye elbette fetholunacaktır. “Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.

Bu hadisin üzerine İstanbul'u fethetmek için yüzyıllar boyunca İslam devletleri seferler düzenler. Ancak sefer düzenleyen bu 23 ordunun hiçbiri zafere muvaffak olamaz. II. Mehmet, tahta geçer geçmez Konstantinopolis'in fethi için hazırlıklarını yapmaya başlar. 

Ancak şunun farkındadır ki; atalarıyla aynı yoldan geçip, farklı bir yere varmayı beklemesi mantıklı değildir. Macar Urban Usta ile anlaşıp, Şahi adını verdiği devasa topları döktüren II. Mehmet, atalarından farklı olarak, teknolojiyi en büyük kozu olarak kullanır. Yine de Bizans'ın surları yüzyıllardır hiçbir ordu tarafından aşılamamıştır. Ve II. Mehmet'in, şahi toplarından çok daha fazlasına ihtiyacı olacaktır.

İzleyicisinden tam puan alan Rise Of Empires: Ottoman dizisini Netflix platformundan izleyebilirsiniz.

Rise Of Empires: Ottoman Dizisi Konusu ve Oyuncuları

İstanbul'u Fatih Sultan Mehmet'ten Önce Kuşatan 23 Devlet

Tarihte İstanbul'u kuşatmış pek çok devlet, pek çok ordu bulunmaktadır. Ancak Konstantinopolis'in surları, bunların hiçbirine geçit vermemiştir. 

Milattan sonra 616 yılında İran hükümdarı Keyhüsrev ile başlayan İslam devletlerinin seferleri, M.S 626 yılında İranlıların ve Avar Türklerinin ortak kuşatmasıyla devam eder. Ms. 672 yılında Emevi halifesi Muaviye, 712 ve 722 yıllarında yine Emevi halifesi 1.Velid tarafından şehir kuşatılmıştır.

M.S 782 yılında, 854 yılında ve 869 yılında Abbasiler şehri fethetmeyi denedikten sonra İslam Devletleri bir süre Konstantiniyye'ye sefer düzenlememişlerdir. Sadece İslam devletleri değil, haçlı ülkeleri de İstanbul'u fethetmeyi denemişlerdir. 864 yılında ve 936 yılında Ruslar, 969 yılında Macarlar, 1203 yılında Latinler, 1302 yılında Venedikliler ve 1348 yılında Cenovalılar şehri kuşatmışlardır.

1391'den 1400 yılında kadar Yıldırım Bayezid, şehri 3 kez kuşatmıştır. Ancak Aksak Timur'un Anadolu'ya gelmesiyle muvaffak olamamıştır. 1411 yılında şehzade Musa Çelebi de İstanbul'u kuşatmıştır. Ancak başarılı olamamıştır.

Son olarak II. Murat (Fatih Sultan Mehmet'in babası) 1422 yılında 30.000 askerle İstanbul'u kuşatmıştır. Ancak II. Murat, iç karışıklıklar nedeniyle kuşatmayı kaldırmak zorunda kalmıştır.

Hangi ülkeler İstanbul'u Fethetmeye Çalıştı?

Antik Yunan Kuşatmaları
  • M.Ö 478 Yunanlar, Başarılı
  • M.Ö 340 Makedon Kralı II. Filip, Başarısız
  • M.S 193 Septimus Severus, Başarılı
Bulgar, Pers, Avar, Slav, Galat ve Arap Kuşatmaları
  • M.S 378 Galatlar, Başarısız
  • M.S 626 Avar Türkleri, Slavlar ve İranlıların ortak kuşatması, başarısız
  • M.S 674-678 yılları arasında Emeviler, başarısız
  • M.S 717-718 yılları arasında Emeviler, başarısız
  • M.S 813 Tuna Bulgar Devleti Hanı Krum Han, başarısız
Rus Kuşatmaları
  • M.S 860 Rus Kuşatması, başarısız
  • M.S 907 Rus Kuşatması, başarısız
  • M.S 941 Rus Kuşatması, başarısız
İç Karışıklıklardan Kaynaklı Kuşatmalar
  • M.S 821-822 yılları arasında Slav Thomas isyanı, başarısız
  • M.S 1047 isyancı Leo Tornikios, başarısız
  • M.S 1376 Andronikos IV. Palaiologos kuşatması, başarısız
Haçlı Seferleri
  • M.S 1101 Haçlı Seferi, duvarlar kısmen zarar gördü
  • M.S 1203 Haçlı Seferi, 4. Haçlı Seferinin ilk kuşatması
  • M.S 1204 Haçlı Seferi, 4. Haçlı Seferinin ikinci kuşatması
İznik İmparatorluğu Kuşatmaları
  • M.S 1235 İznik kuvvetleri ve Bulgarlar, başarısız
  • M.S 1248 İznik kuvvetleri, başarısız
  • M.S 1260 İznik kuvvetleri, başarısız
Osmanlı İmparatorluğu Kuşatmaları
Rise Of Empires: Ottoman Dizisi Konusu ve Oyuncuları
  • M.S 1390-1402 yılları arasında Yıldırım Bayezid, başarısız
  • M.S 1411 Musa Çelebi, başarısız
  • M.S 1422 II. Murat (Fatih Sultan Mehmet'in babası), başarısız
  • M.S 1453 II. Mehmet, başarılı

Rise Of Empires: Ottoman Yönetmeni Emre Şahin Kimdir?

Robert Koleji mezunu olan Yönetmen Emre Şahin, Çanta adlı kısa filmi ile Beverly Hills Film Festivali'nde en iyi görüntü yönetmeni ödülünü kazandı. West Chester Film Festivali'nde İzleyici Seçimi ödülünü, Fort Lauderdale Uluslararası Film Fesitvali'nde ise en iyi yabancı kısa film  ödülünü kazandı.

Rise Of Empires: Ottoman Oyuncuları

Charles Dance: Anlatıcı (Game Of Thrones dizisinde Tywin Lannister)
Cem Yiğit Üzümoğlu: Fatih Sultan Mehmet
Tuba Büyüküstün: Mara Hatun
Osman Sonant: Loukas Notaras
Tomaso Basili: Konstantin
Selim Bayraktar: Çandarlı Halil Paşa
Birkan Sokullu
Tolga Tekin
Damla Sönmez: Ana
Ushan Çakır
İlayda Akdoğan

Rise Of Empire: Ottoman dizisi ücretsiz nasıl izlenir?

Rise Of Empire: Ottoman dizisini tamamen ücretsiz bir şekilde izlemeniz mümkün. Bunun için yapmanız gereken tek şey Netflix'e kayıt olmak. İlk 30 gün için hiçbir ücret ödemeniz gerekmeyen platform ile ilişkinizi  bu ücretsiz kullanabileceğiniz bir ayın sonunda sonlandırabilirsiniz. Eğer memnun kalırsanız aylık 17,99 TL'den başlayan fiyatlarla aboneliğinizi devam ettirebilir ve pek çok yerli ve yabancı filmi özgürce izleyebilirsiniz.

Düzenleme: Netflix, yaptığı açıklama ile Türkiye'deki 1 aylık ücretsiz üyeliğini kaldırdığını duyurdu.

Rise of Empire: Ottoman dizisi imdb puanı kaç?

Rise Of Empire: Ottoman dizisi yayınlandığı 24 Ocak 2020 tarihinden beri izleyiciden oldukça iyi reaksiyonlar aldı. Imdb puan ortalaması da bunu ispatlar nicelikte: 8,5 puan! Kadın izleyicilerin ortalama 8,8 puan verdiği dizi, erkek izleyicilerden 8,4 ortalama puan aldı. Amerikalı izleyicilerden ortalama 6,7 puan alan dizi, bir diğer Türk yapımı Netflix dizisi olan Hakan Muhafız'ın ve Atiye'nin de epey ilerisinde. Hakan Muhafız dizisi ortalama 7,1 puan alarak büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Atiye ise 7,8 puan almıştı.

Rise of Empire: Ottoman dizisinin 2. sezonu ne zaman yayınlanacak?

Dizinin izlenme oranlarına göre ikinci sezonun çekilip çekilmeyeceği konuşulurken; dizinin gördüğü yoğun ilgi, Netflix'in dikkatinden kaçmadı. 2020 yılında farklı Türk dizilerine de yer vereceğini bildiren Netflix, Rise of Empire: Ottoman dizisinin ikinci sezonunu ne zaman yayınlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. 
Bu kadar aksiyon yeter. Biraz da Netflix'in en iyi komedi dizilerini inceleme zamanı.

Rise Of Empire: Ottoman dizisini kaç kişi izledi?

Diziyi kaç kişinin izlediği büyük merak konusu. Ancak bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Giovanni Giustiniani Kimdir?

Dizinin baş karakterlerinden biri olan Giovanni Giustiniani Cenevizli bir komutan. 29 Ocak 1453 tarihinde Konstantinopol'e gelen ve şehrin savunmasında önemli rol alan Giovanni Giustiniani, savaşın son gününde yaralanarak savaş alanını terk etmiştir. Ordusundaki askerlerin moralini bozan bu durum, fethi hızlandıran bir durumdur.
Merhaba, ben Emirhan Aydın, inşaat mühendisiyim ve aile şirketimiz 27 yıldır Kütahya inşaat sektörünün en önde gelen firması. Blogumdaki içerikler sizlere fayda sağlanması açısından hazırlanmış özenli yazılardır. Ancak unutmayın ki inşaat işlerinde bir profesyonele danışmak en iyisidir. Lütfen kafanıza takılanları bana sormaktan çekinmeyin. Bana sosyal medya hesaplarımdan veya buradan ulaşabilirsiniz.

1 yorum

  1. 27 Ocak, 2020 10:50
    ***Spoiler***
    Dizinin adı neredeyse "Giovanni Giustiniani ile Tatlı Sert" olacakmış. Fatih'ten çok Giovanni Giustiniani güzellemesi vardı dizide. Ayrıca da, Meryem Ana'nın Kontantiniyye'yi terk etmesi, Ayasofya'dan ışık vs. çıkması dizide kendine yer bulurken, Ulubatlı Hasan'ın dizide hiç olmaması ve Fatih'in hocası Akşemseddin'den hiç söz edilmemesi bir miktar üzdü.

    Yine de Hakan Muhafız'dan sonra iki güzel dizinin Netflix'e girmesi güzel oldu.